Twitter lanceert live-app voor Apple TV

Apple rmens 14 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Twitter heeft een eigen Apple TV-app gelanceerd. Je kunt er in tegenstelling tot wat je misschien verwacht je timeline niet mee lezen en ook geen Tweets via plaatsen, de app is gemaakt voor live video. Het sociale netwerk wil daar in de toekomst fors op inzetten.

Momenteel bevat de app een selectie van Vines en Periscope-streams. Daarnaast kunnen live-kanalen van partners (nu alleen Bloomberg) worden bekeken. In de toekomst zal de app voor live sportwedstrijden dienen.

Amerikaanse sportwedstrijden via Twitter

Twitter won onlangs een veiling voor het streamen van tien NFL (National Football League) wedstrijden per week voor 10 miljoen dollar. Door de lancering van de Apple TV-app is nu duidelijk dat Twitter deze zowel op het web als op de Apple TV gaat streamen.

Momenteel als enige live: Bloomberg.

Vine en Periscope

De Twitter-app is ook een prima manier om Vines en Periscope-uitzendingen te bekijken. De app bevat een redactionele selectie van de beste video’s en streams. Een groot pluspunt is dat Periscope-streams automatisch horizontaal weergeven worden. Zo heb je geen last van VVS (vertical video syndrome) op je grote scherm.

Periscope op Twitter voor Apple TV (klik/tap voor groter).
Vertical Periscope-video wordt automatisch horizontaal gemaakt (klik/tap voor groter).

Toekomstvisie

Inzetten op live sport lijkt een prima zet van Twitter. Het sociale netwerk is door zijn snelle, chronologische feed uitermate geschikt als ‘babbelbox’ naast sportwedstrijden. Het tonen van een selectie Tweets tijdens een live-wedstrijd kan een verrijking zijn. Nu nog met de Amerikaanse NFL, maar wellicht in de toekomst meer sporten uit meer landen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen