De veelbesproken gratis Ubisoft-game die we nooit gaan spelen

Games Mark Hofman 16 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Ubisoft wist het zeker: The Division Heartland moest het helemaal worden. De game zou oorspronkelijk in 2021 of 2022 verschijnen, maar liet lang op zich wachten. En dat zal het blijven doen.

We kunnen wachten tot we een ons wegen (en dat is in mijn geval nog wel even), maar The Division Heartland zal niet verschijnen. Dat heeft Ubisoft tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers laten weten.

Ubisoft probeert al enige tijd zijn werkzaamheden te stroomlijnen en kosten te besparen. The Division Heartland komt hierdoor in een rijtje te staan met het mysterieuze Project Q, Immortals Fenyx Rising 2 en drie onaangekondigde titels die ook geannuleerd werden.

De nieuwe plannen van Ubisoft

De nieuwe koers van Ubisoft is een pittige. In de afgelopen 18 maanden hebben 1700 werknemers afscheid moeten nemen van de ontwikkelaar. Eind maart had Ubisoft wereldwijd nog iets meer dan 19.000 werknemers.

Het heeft ook impact op de games, waar Ubisoft naar eigen zeggen misschien iets te gretig in was. Het was met teveel titels tegelijkertijd bezig om kwaliteit te kunnen leveren. Tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers liet het bedrijf dan ook weten zich nog op twee type games te richten: open-wereld en live-service.

Assassin’s Creed Shadows, Star Wars Outlaws, XdeFiant en Rainbow Six Mobile zijn dus titels waar we de komende maanden nog wél rekening mee kunnen houden. Maar voor het gratis beschikbare The Division Heartland is het dus game over.

Wat was The Division Heartland precies?

The Division Heartland, dus. De game zou onderdeel zijn van The Division-serie, maar wel een game op zichzelf worden. Eentje die gratis te spelen zou zijn voor mensen met een PlayStation, Xbox of PC.

De ontwikkeling van het spel lag in handen van Red Storm Entertainment. De studio, gevestigd in North Carolina, werd mede opgericht door niemand minder dan schrijver Tom Clancy. Opvallend genoeg bleef het na de aankondiging van Heartland wel bijzonder stil vanuit dat kamp.

Verschillende testversies, een open beta en zelfs een recente beoordeling deden vermoeden dat de komst van de game niet heel lang meer op zich kon laten wachten. Grappig…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen