Nieuwe The Division-game aangekondigd: hij is gratis te spelen

Games Jelle van Es 7 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

The Division kent inmiddels twee delen en die zijn goed ontvangen. Toch is het uitgever Ubisoft niet gelukt om na de release de game echt actueel te houden, waardoor de games vooral in waves actueel waren met grote contentdrops.

Wellicht dat er daarom is gekozen om het bij het volgende deel anders te doen. Tom Clancy’s The Division: Heartland gaat namelijk een gratis game worden, die werkt via een free-to-play principe.

Tom Clancy’s The Division: Heartland is gratis te spelen

Goed, het is natuurlijk fijn dat je een game als Tom Clancy’s The Division: Heartland gratis kan spelen. Maar tegelijkertijd levert dat gelijk vraagtekens op bij de balans. Gaat het Ubisoft lukken om met een verdienmodel te komen, zonder dat spelers die er veel geld in uitgeven in één keer een stuk beter zijn. Een titel als Call of Duty: Warzone heeft met zijn Battle Pass laten zien dat dat gewoon kan. Je speelt dan cosmetische voorwerpen vrij en spelers die geen geld uitgeven zijn niet zozeer in het nadeel.

De nieuwe game (Afbeelding: Ubisoft)

Hopelijk volgt Tom Clancy’s The Division: Heartland dit voorbeeld en wordt het een leuke game om gratis te spelen. Ondanks dat Ubisoft de game nu heeft aangekondigd, is er eigenlijk nog weinig over bekend. De game moet ergens tussen eind 2021 en 2022 uitkomen, waarbij de kans groot is dat hij pas volgend jaar verschijnt. De game wordt gemaakt door Red Storm Entertainment, die eerder de gewone games uit de serie ondersteunde. Wellicht dat het huidige team al bezig is met een derde deel, welke weer los hiervan staat. Daarnaast wordt er ook gesproken dat de reeks naar de smartphone komt. Of dat een andere titel is of dat deze game verder wordt uitgebreid, dat is niet duidelijk.

Huidige game nog niet klaar

Mocht je nog altijd veel plezier beleven aan The Division 2, dan is het goed om te weten dat de game eind 2021 nog een grote update krijgt. Daarbij kun je rekenen op nieuwe content, waaronder een nieuwe gamemodus en meer mogelijkheden om te levelen. Over die update geeft Ubisoft pas later meer inzicht.

[REVIEW] The Division 2: Warlords of New York

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen