Netflix maakt beslissing die The Umbrella Academy kan maken of breken

Films & Series Lucas van de Wetering 27 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Het vierde seizoen van de Netflix-serie The Umbrella Academy is onderweg. Er is echter een beslissing die zowel heel veel vertrouwen geeft als voor krankzinnige angst zorgt.

Over een paar maanden is het eindelijk zover. Na meer dan twee jaar wachten komt in augustus van dit jaar het vierde en laatste seizoen van de populaire Netflix-serie The Umbrella Academy uit. Maar dit seizoen wordt iets anders.

Tot nu toe is elk seizoen van The Umbrella Academy gebaseerd geweest op een stripboek met dezelfde naam. Maar dit seizoen pakt Netflix het anders aan. Ze maken zelf een hele nieuwe verhaallijn, niet gebaseerd op een stripboek. En deze beslissing kan heel goed of heel slecht uitpakken voor de geliefde serie.

Netflix laat The Umbrella Academy los

Het loslaten van de gelijknamige stripboek serie van Gerard Way kan wel eens heel goed uitpakken voor de Netflix-serie. Zonder stripboeken om inspiratie van op te doen komen er kansen vrij voor nieuwe en originele verhalen.

Deze verhalen zijn voor iedereen nieuw, want niemand kan ze nog eerder gelezen hebben. Het brengt een extra stukje spanning naar het laatste seizoen van The Umbrella Academy.

Het afstappen van de strips gooit ook deuren open voor mogelijke spin-offs van de Netflix-serie. Aangezien de schrijvers nu toch al bezig zijn met hun eigen verhalen, kunnen ze dit gewoon doorzetten nadat The Umbrella Academy afgelopen is.

Gevaarlijk voor Netflix

Toch is het afstappen van de strips ook direct het grote gevaar voor de Netflix-serie. De eerste seizoenen van The Umbrella Academy hadden al een hele fan-base doordat ze gebaseerd waren op bekende stripboeken.

Deze fan-base zorgde dat de serie niet flopte, want mensen wisten al wat ze van de verhalen vonden. Maar nu de verhalen nog niet bekend zijn, springt Netflix in het diepe met de storyline.

Ook loopt seizoen 4 gevaar doordat er geen zekerheid is dat het verhaal hetzelfde gevoel gaat hebben als de eerste drie seizoenen. Het kan zomaar dat het verhaal van seizoen 4 te anders gaat zijn en niet gaat voelen als The Umbrella Academy zoals we deze kennen.

Sprong in het diepe

Als het slecht uitpakt, kunnen we vaarwel zeggen tegen mogelijke spin-offs en sluit de serie op een negatieve noot af. Maar als Netflix het wel nailed, hebben we kans op meer Umbrella Academy content en een geheel origineel seizoen.

Of de keuze van Netflix om van de stripboeken af te stappen slim is of niet, weten we pas wanneer het laatste seizoen van de serie uit is. Netflix heeft gezegd dat er overlegd wordt met de originele schrijver van de stripboeken, dus hopelijk is dit genoeg om het laatste seizoen het wachten waard te maken.

Na 5 jaar geeft The Walking Dead eindelijk antwoord op deze vraag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen