The Umbrella Academy seizoen 3: dit zeggen de recensies

Films & Series Jeroen Kraak 22 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Je kunt vanaf vandaag genieten van het derde seizoen van The Umbrella Academy seizoen 3. Maar wat zeggen de recensies?

The Umbrella Academy is een van de populairste series op Netflix. De show over de superheldenfamilie wist de eerste twee seizoenen flink te verrassen. Weet het de positieve flow vast te houden in seizoen 3?

Het nieuwe seizoen van The Umbrella Academy

Tijdens het tweede seizoen van de serie zagen we hoe de superheldenfamilie de apocalyps konden afwenden. Toch is alles nu anders op de Academy. De machtige en vijandige Sparrows zijn de baas.

De reviews van seizoen 3 zijn veelbelovend. Het derde deel scoort 91 procent op Rotten Tomatoes na 23 recensies.

“The Umbrella Academy heeft een formule gevonden die werkt en elk seizoen nieuw laat aanvoelen. Ik geniet echt van dit nieuwe deel, want het brengt vertrouwde karakters terug, maar weet ze tegelijkertijd nog interessanter te maken,” schrijft JoBlo’s Movie Network. The Verge is het daar roerend mee eens: “Terwijl de serie wat plotpunten leent van Hotel Oblivion, is de serie van Netflix meer geïnteresseerd in het dieper graven in haar identiteit. Het slaat verrassende nieuwe richtingen in.”

Weinig kritiek op de Netflix-serie

Ook Comicbook.com is positief  over The Umbrella Academy al plaats het wel een kanttekening. “Het derde seizoen is misschien wel de zwakste van de serie. Toch is het een vermakelijke serie die uniek is in zijn soort. Het is alleen jammer dat Netflix de volle potentie er niet uithaalt.”

Je zult jezelf wellicht afvragen of er ook negatieve punten op zijn te noemen. Die zijn maar beperkt te vinden. Zo vindt Beyond the Trailer dat de show halverwege in slaap sukkelt. Desondanks is het medium wel tevreden over de karakters en dan vooral de transitie van Elliot Page en de verhaallijn van Klaus.

Wil je zelf zien hoe goed het derde deel van The Umbrella Academy is? Dat kan vanaf nu op Netflix waar het volledige derde seizoen al is te vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen