Nieuwe Netflix-serie wordt volledig afgekraakt: ‘slechtste van het jaar’

Films & Series Jeroen Kraak 21 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Op Netflix komt wekelijks een hele lading aan nieuwe content, maar dat betekent niet dat alles even goed is. Zo ook deze goddelijke serie.

Netflix zit in de hoek waar de klappen vallen sinds de bekendmaking van het verlies van het aantal abonnees. Zo is het aandeel flink gezakt en zoekt de streamingdienst manieren om toch meer leden te verwerven. Zo denkt het aan een goedkoper abonnement en noemen kenners uit de industrie draconische maatregelen als optie. God’s Favorite Idiot gaat de rode N in ieder geval niet aan nieuwe abonnees helpen. Sterker nog, het jaagt bestaande leden waarschijnlijk weg.

God’s Favorite Idiot op Netflix

God’s Favorite Idiot is de nieuwste komedieserie op Netflix. De titel heeft inmiddels een plaatsje verworven in de Top 10 van de streamingdienst. Daar blijft de show vermoedelijk niet lang staan, want het wordt nu al flink afgemaakt door de pers.

Dit dode Squid Game-karakter komt mogelijk toch terug in seizoen 2

God’s Favorite Idiot is de nieuwe Netflix-komedie van Melissa McCarthy (Mike & Molly) en haar man Ben Falcone. De serie gaat over Clark, een helpdeskmedewerker die door god wordt ingeschakeld via een bliksemschicht om de mens te behoeden voor de apocalyps. Hij moet zijn vrienden om hulp vragen om het woord te verspreiden en de wereld te redden.

Vernietigende recensies

Een prima onderwerp voor een komedie zou je zeggen. Toch slaan de makers van God’s Favorite Idiot de plank compleet mis volgens recensenten. De serie scoort een schamele 22 procent op Rotten Tomatoes en daarmee kun je het de slechtste Netflix-serie van het jaar noemen.

Netflix verliest opnieuw een populaire serie

“God’s Favorite Idiot is gewoon treurig. Wat een tijdsverspilling in de carrière van een getalenteerde artiest. Eentje waarvan haar fans haar blijven volgen en zij hun beloont met zo weinig,” is het harde oordeel van Variety over de Netflix-serie. Globe and Mail is het daarmee eens. “Een van de slechtste shows van het jaar. Alles in deze serie is slap en niet ambitieus, ondanks de talenten die aan de show meedoen.”

Op IMDb zijn de kijkers iets positiever. Daar haalt de serie met een 5,6 net een voldoende. De beoordelingen lopen flink uit een. Zo noemt de ene het een schattige serie met specifieke humor, terwijl anderen vinden dat McCarthy haar talenten niet waarmaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen