Netflix voert mogelijk ingrijpende verandering door waarvan jij gaat balen

Films & Series Jeroen Kraak 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Wij doen allemaal niets liever dan hele series achter elkaar bingen op Netflix, maar dat gaat in de toekomst wellicht veranderen.

Netflix is de grootste streamingdienst in de wereld. Desondanks gaat het de laatste tijd niet over rozen voor het bedrijf. De streamingdienst heeft voor het eerst abonnees verloren en daardoor ging de aandelenkoers flink omlaag. Netflix wil er alles aan doen om die koers omhoog te krikken en lijkt meerdere onpopulaire maatregelen te nemen. Daar komt er mogelijk nog eentje bij die je echt niet wil zien.

Niet meer bingen op Netflix?

Streamingdiensten als HBO Max, Disney+ en Apple TV+ pakken releases anders dan Netflix. Waar Netflix vaak kiest om in een keer alle afleveringen van een serie online te gooien, smeren andere streamingdiensten dit over langere tijd uit. Dat is natuurlijk onhandig als je een serie in een keer wil bingen. Dan moet je wachten totdat alles uit is en heb je vaak te maken met spoilers die verklapt worden door vrienden of de media.

Het is natuurlijk fijn dat Netflix daar niet aan meedoet, maar dat gaat helaas mogelijk veranderen. Verschillende analisten en experts laten aan het Amerikaanse CNBC weten dat het mogelijk de stappen van Disney+ en HBO gaat volgen. Op zich geen raar idee, aangezien gebruikers dan langer lid moeten blijven om de serie uit te kijken. Je gaat natuurlijk niet tussentijds opzeggen als je een bepaalde show volgt.

Netflix squid game
Squid Game zie je op Netflix (Afbeelding: Netflix)

Toch niet helemaal nieuw

Eigenlijk doet Netflix dat al op dit moment op een eigen manier. Het kiest ervoor om populaire series in twee delen te splitsen. Dat zien we nu met Stranger Things en eerder deed het al zoiets met La Casa de Papel en Lupin. Bij een aantal andere titels past het bedrijf dit al toe, al zijn deze producties vaak (mede) gemaakt door andere partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Undercover.

Toch zullen veel gebruikers het niet in dank afnemen van Netflix als het dit daadwerkelijk gaat doen, waardoor het bedrijf op moest passen. Het bedrijf wil natuurlijk niet nog meer klanten verliezen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen