WhatsApp pakt grote irritatie tijdens groepsgeprekken aan

Apps Jeroen Kraak 17 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Ben je met een groepsgesprek bezig via WhatsApp en zit een gespreksgenoot te eten? Dan heb je daar binnenkort geen last meer van.

Er zijn natuurlijk verschillende manieren om een groepsgesprek te voeren. Als je een iPhone hebt, zal je vaak gebruikmaken van Facetime. Als jij of je gesprekpartners niet zo’n toestel hebben kom je vaak bij WhatsApp terecht. Die functie werkt natuurlijk goed, maar het kan nu nog beter.

Een nieuwe functie in WhatsApp

WhatsApp werkt continu aan het verbeteren van de dienst. Het komt dus continu met nieuwe functies die je net een betere ervaring geven. Dit keer zijn de groepsgesprekken aan de beurt. De nieuwe feature is vandaag gelanceerd die je een hoop irritatie kan voorkomen.

Groepsgesprekken op WhatsApp kunnen heel fijn zijn, maar soms ook ontzettend irritant. Vooral als iemand de microfoon aan laat staan en vervolgens gaat eten. De hele groep kan meegenieten van de zak chips en dat is iets wat je natuurlijk niet wil. Of wat te denken van iemand die op de achtergrond muziek heeft aanstaan. Gelukkig kun je daar vanaf nu wat aan doen. Iedere persoon in de het gesprek kan vanaf nu de ander muten, wat natuurlijk een erg fijne toevoeging is.

Als een persoon gemutet wordt, komt er een icoontje naast de naam te staan. Zo ziet iedereen, inclusief diegene zelf dat zijn microfoon is uitgeschakeld.

WhatsApp komt met nieuwe emoji’s en pakt grote ergernis groepsapps aan

Meer nieuwigheden

Overigens is dit niet de enige nieuwigheid die toe wordt gevoegd aan de groepsgesprekken. Zo is het vanaf nu ook mogelijk om iemand in het gesprek rechtstreeks een bericht te sturen. Voorheen moest je hiervoor eerst de chatlijst openen en de precieze naam zoeken. Je bespaart daarmee dus flink wat tijd en gedoe.

Zoals gezegd zijn de veranderingen vanaf nu te gebruiken op WhatsApp. Je zal daarvoor wel de nieuwste versie van de app moeten downloaden. Deze kun je vinden in Google Play of de App Store. Doe je dit niet, dan wordt hij de komende dagen/weken automatisch op je telefoon geïnstalleerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen