Netflix verliest opnieuw een populaire serie

Films & Series Jeroen Kraak 20 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Netflix zit in de hoek waar de klappen vallen. Dit keer verliest de streamingdienst  een populaire serie.

Je kunt op dit moment niet bepaald zeggen dat het Netflix voor de wind gaat. De streamingdienst staat onder druk sinds het nieuws dat het aantal abonnees afneemt. Als gevolg daarvan zijn de aandelen van het bedrijf flink gedaald. Het zorgt ervoor dat Netflix na moet denken over nieuwe manieren om geld te verdienen. Zo komt het met een abonnement met advertenties. Analisten denken bovendien dat er een impopulaire maatregel aankomt. Dat is allemaal in de toekomst. Nu zit het ook al tegen.

Pech voor Netflix

Er komt namelijk een einde aan een populaire serie op de streamingdienst. Snowpiecer eindigt naar vier seizoenen. Dat heeft TNT besloten, de Amerikaanse maker van de serie. Het Amerikaanse medium Deadline is daar achter gekomen nadat opties in de contracten van de acteurs niet zijn gelicht. Vervolgens is het nieuws bevestigt door TNT, dat de Amerikaanse rechten bezit en ze voor de rest van de wereld aan Netflix heeft verkocht.

Netflix heeft nu de ideale trip voor La Casa de Papel- en Lupin-fans

Snowpiecer is een hit op Netflix. De serie staat steevast in de Top 10 als er nieuwe afleveringen online komen. Voor de fans en voor de streamingdienst is dit dan ook een flinke aderlating. Zij zullen op zoek moeten naar iets nieuws. Eerder verloor Netflix al andere titels.

TNT heeft een goede reden om te stoppen met Snowpiecer. De Amerikaanse zender is eigendom van WarnerBros. Discovery, dat tevens eigenaar is van HBO Max. Sinds de fusie tussen de twee bedrijven wil het de originals voor TNT afbouwen.

Dit is Snowpiecer

De Netflix-serie speelt zich af in een dystopische toekomst waarbij de aarde is veranderd in een koude ijsbol. De laatst overlevende mensen cirkelen met een trein de wereld over. Ondertussen lopen de spanningen aan boord hoog op.

“De getalenteerde schrijvers, acteurs en crew brachten het verhaal op een spannende manier tot leven. Het werd alom geprezen en had een aanzienlijke impact op het post-apocalyptische genre. Het blijft nu voor altijd in de harten en hoofden van de fans,” laat TNT weten. Wanneer het vierde en laatste seizoen te zien is op Netflix, is nog onbekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen