Uncharted: Legacy of Thieves Collection: een PS5 remake waard?

Games Jelle van Es 26 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

De PlayStation 5 heeft inmiddels een paar heerlijke nieuwe games om uit te proberen. Mocht je echter de PlayStation 4 gemist hebben, dan kun je ook genieten van een uitgebreide bibliotheek aan games die je bijvoorbeeld via PlayStation Plus kan beleven. Daarnaast zijn er ook een paar games die opnieuw worden uitgebracht. Met Uncharted: Legacy of Thieves Collection heb je daar een goed voorbeeld van.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PlayStation 5 bestaat uit twee games. Je hebt Uncharted 4: A Thief’s End en Uncharted: The Lost Legacy. Die eerste geldt als één van de beste games op de PlayStation 4, terwijl de andere gezien mag worden als een fijn extraatje. Het zijn twee uitstekende avonturen, die je nu dus in deze combinatie kunt scoren. Met een adviesprijs van 49,99 euro is hij ook nog iets goedkoper dan de gemiddelde game. Dit zijn de punten die me tijdens het spelen zijn opgevallen.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PlayStation 5

Avonturen die nog altijd staan als een huis

Uncharted 4 is een game die in 2016 uitkwam. Een jaar later verscheen The Lost Legacy. Het zijn dus games die minimaal vijf jaar oud zijn. Sommige titels zijn dan verouderd, maar dat is bij Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PlayStation 5 niet het geval. Het zijn games die gewoon nog ijzersterk zijn en goede verhalen vertellen. Uncharted 4 is daarbij een prachtig einde aan de avonturen van Nathan Drake, terwijl je met The Lost Legacy met twee andere heldinnen uit de reeks aan de slag mag gaan. Onderweg reis je in de twee games naar verschillende, prachtige locaties, krijg je te maken met boeiende conversaties, spannende shootouts, interessante puzzels en wil je constant verder komen in het avontuur.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection
Dit soort omgevingen zijn een feest (Afbeelding: PlayStation)

Visueel erg mooi

Zoals gezegd reis je dus in Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PlayStation 5 de halve wereld af. En daarbij kom je echt in spectaculaire omgevingen terecht. Dat was vijf jaar geleden dus al zo, maar dankzij de extra kracht die de PlayStation 5 biedt, ziet het er hier en daar nog net iets mooier uit. Zeker op een grote televisies met alle toeters en bellen geeft de game je het gevoel dat jezelf bezig bent met een mooie reis.

PlayStation, Android, iPhone
Personages zien er top uit (Afbeelding: PlayStation)

Verschillende standen voor Uncharted: Legacy of Thieves Collection

Daarbij kun je in Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PlayStation 5 kiezen uit drie verschillende standen. Het gaat daarbij om de opties Kwaliteit, Prestatie en Prestatie+. De eerste geeft je de mogelijkheid om de game te spelen in een 4K resolutie met een framerate van 30 fps. Dat was het aantal fps waarmee de game oorspronkelijk uitkwam, maar nu dus in een hoge resolutie. Je kunt ook gaan voor de optie Prestatie. Met een 4K-televisie speel je de game dan met 60 fps op en 1440p resolutie die opgeschaald wordt naar 4K. Het grote voordeel is dat hij een stuk soepeler gaat. Heb je een televisie die 120 Hz ondersteunt? Dan kun je de Prestatie+ optie selecteren. Deze komt met slechts een 1080p resolutie, maar door een maximale framerate van 120 fps draait hij echt als een zonnetje.

Uncharted: Legacy of Thieves Collection
Hoe wil je de game spelen? (Afbeelding: PlayStation)

DualSense-controller wordt goed gebruikt

De PlayStation 5 kent natuurlijk meer voordelen dan alleen de extra kracht. Zo heb je de DualSense-controller. En die is zo goed aangepast aan de game. Je voelt zoveel verschillende kleine dingen in de game vertaald naar de controller. Wanneer je schiet, met je vuisten er op los ramt of met je touw rondslingert, dan voel je dat allemaal in je handen. Het is moeilijk uit te leggen. Het is echt zo’n geval van hetzelfde meemaken. Maar door dit soort kleine aanpassingen voelt de game echt beter.

Je voelt de controller zo goed trillen (Afbeelding: PlayStation)

3D audio en geen laadtijden

Tot slot maakt Uncharted: Legacy of Thieves Collection op de PlayStation 5 nog gebruik van 3D audio. Met de 3D Pulse Headset kun je op die manier perfect horen waar geluiden vandaan komen en is het geluid rijk. Ook heb je nog het voordeel van de snelle hardeschijf. In de originele releases waren er eigenlijk al nauwelijks laadtijden wanneer je eenmaal begonnen was, maar nu kun je heel snel doorgaan waar je gebleven was wanneer je de game opnieuw opstart. Dat is ook wel fijn.

Alles soepeltjes (Afbeelding: PlayStation)

Door dit alles is Uncharted: Legacy of Thieves Collection een feest om te spelen. De game komt op 28 januari uit. Naast de PlayStation 5 komt de collectie ook uit op de pc.

Horizon Forbidden West is aanslag op je hardeschijf

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen