Jelle van Es
Jelle van Es Games 26 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Call of Duty Warzone 2 moet volgend jaar komen, ook op de PlayStation 5

Met de overname van Activision Blizzard door Microsoft is er behoorlijk wat onduidelijkheid ontstaan om de toekomst van de Call of Duty-reeks. Maar het ziet er naar uit dat je de aankomende jaren nog met games op de PlayStation 5 los kan gaan.

Dat blijkt uit een nieuwe publicatie van Bloomberg. Daarin wordt gesteld dat de reeks nog drie jaar op de PlayStation 5 komt. Met Call of Duty Warzone 2 als opmerkelijke titel die volgend jaar zou komen.

Call of Duty Warzone 2 gewoon nog op de PlayStation 5

De naam Call of Duty Warzone 2 is opvallend, want ik heb altijd het idee gehad het een titel is di als liveservice blijft bestaan en telkens nieuwe updates krijgt. Maar wellicht dat men met een compleet nieuw deel dingen kunnen doen die momenteel niet mogelijk zijn. Of bepaalde vrijgespeelde content dan meegaat, dat is natuurlijk even afwachten. Gelukkig is het zover nog niet. De game heeft met de release van Vanguard een flinke update gekregen en de verwachting is dat dat eind dit jaar andermaal gaat gebeuren.

Dan zou namelijk Call of Duty Modern Warfare 2 gaan uitkomen. Want nadat Sledgehammer vorig jaar Vanguard uitbracht en Treyarch daarvoor met Black Ops 4 kwam, is het nu weer aan Infinity Ward. En na het succes van Modern Warfare is het logisch dat daar gewoon een vervolg op komt. In 2023 zou je dan naast Warzone 2 ook nog een nieuwe game van Treyarch mogen verwachten. Dat is wellicht Black Ops 5. Of dat men wellicht iets compleet anders gaan doen. En al deze games zouden dus nog gewoon op de PlayStation 5 gaan verschijnen.

Na 2024 onzekerheid

Maar of je ook in 2024 aan de slag kunt gaan met een nieuwe Call of Duty, dat is nog de vraag. Wellicht dat dan de contractuele afspraken die tussen Sony en Activision Blizzard zijn gemaakt vervallen en Microsoft dan kan besluiten om de gamereeks exclusief op de Xbox uit te brengen. Met uitzondering van Warzone waarschijnlijk, aangezien het tweede deel gewoon op de PlayStation-platformen komt en dan waarschijnlijk heel wat jaartjes ondersteund wordt.

Call of Duty blijft speelbaar op de PlayStation 5… voor nu dan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!