Under Paris op Netflix is een hit, maar met deze films ga je écht naar de haaien

Films & Series Lucas van de Wetering 14 jun 2024
Leestijd: 4 minuten

Als je de nieuwe Netflix-hit Under Paris nou leuk vindt, dan wil je deze haaienfilms ook kijken. Het zijn echte cult-classics.

Er zijn weer een aantal topfilms toegevoegd aan de Netflix-catalogus deze maand. Zo zijn er pareltjes toegevoegd zoals de komedie-film Hit Man, maar deze draait in Nederland eerst even in de bioscoop. Toch zijn er ook nog andere hits bijgekomen.

Een film die het verbazend goed doet is de haaienfilm Under Paris. Dit is de populairste niet-Engelstalige film van de maand en heeft maar liefst 70 miljoen views behaald sinds zijn release op 5 juni. Dit is 50 miljoen meer dan de eerder benoemde Hit Man. Under Paris is de nieuwste toevoeging aan een lange lijst met haaien-films.

Films zoals de Netflix-film Under Paris

Under Paris op Netflix gaat over een wetenschapper die Parijs moet redden van een gemuteerde haai die door Seine zwemt en mensen van kant maakt. Als je dat nou een interessant verhaal vindt, dan vind je deze haaienfilms wellicht ook wel wat.

The Meg op HBO Max en Prime Video

The Meg is een science fiction actiefilm uit 2018 die losjes gebaseerd is op een boek uit 1997 genaamd Meg: A Novel of Deep Terror van Steve Alten. De film heeft acteurs zoals Jason Statham, Li Bingbing en Ruby Rose in de hoofdrol. Je kan The Meg dan niet kijken op Netflix, maar wel op HBO Max en Prime Video.

The Meg gaat over gigantische haai waarvan gedacht werd dat deze uitgestorven was; de Megalodon. Maar dan valt de haai een onderzeeër aan, waardoor de bemanning vast zit op de bodem van de oceaan. Het is dan aan Jason Statham om de bemanning te redden. The Meg is een best aparte film, maar zeker wel het kijken waard.

Sharknado op Videoland

Over aparte films gesproken; Sharknado, dat is pas een vage titel. De science fiction-film uit 2013 is ondertussen uitgegroeid tot een heuse franchise met 5 vervolgdelen. Je kan Sharknado alleen bekijken op Videoland, met Netflix kom je helaas niet zo ver voor deze cult-classic.

Het verhaal van Sharknado is wel, uniek om het zo te zeggen. Het gaat over een groep vrienden die Los Angeles moet redden van tornado’s die vol zitten met haaien. Ook de CGI van Sharknado is niet het beste. Toch blijft de film een echte klassieker en is het zeker een aanrader als je deze nog niet gezien hebt.

Jaws op Netflix

Je kan geen lijst maken met haaien-films zonder het originele pareltje Jaws te benoemen. De 1975-film is geregisseerd door Steven Spielberg en is de vader van bijna alle haaienfilms die er maar bestaan. Net als zijn Franse tegenhanger is Jaws te bekijken op Netflix.

Jaws gaat over een gigantische witte haai die zwemmers aanvalt op Amity Island. De sheriff van het eiland gaat samenwerken met een marine-bioloog en een visserman om de haai te bestrijden en de mensen in veiligheid te brengen. Jaws is een echte klassieker. Dus als je hem nog niet gezien hebt, is het zeker aangeraden om daar verandering in te brengen.

47 Meters Down op Viaplay

47 Meters Down is een iets andere film dan de andere titels op de lijst. Hier moet er niet op een haai gejaagd worden omdat deze mensen vermoord. 47 Meters Down is een horrorfilm waarin overleven het enige doel is. De film is te bekijken helaas niet te bekijken op Netflix, maar wel op Viaplay.

47 Meters Down gaat over twee zussen die het plan hebben om samen te kooiduiken in Mexico. Maar alles gaat fout wanneer de lijn waaraan de kooi vast zit knapt. Nu zitten de zussen op de bodem van de oceaan, met beperkte zuurstof en zijn ze omringt door witte haaien, dat zuigt. Het is echte psychologische horror, met hier en daar een jumpscare.

Shark Tale op SkyShowtime

Toch blijft de engste haaienfilm duidelijk Shark Tale uit 2004. De kinderkomedie is de perfecte optie als je geen zin hebt om onder een deken verstopt te zitten, maar wel graag een film met haaien wil zien. Maar onderschat de film niet, 5-jarige ik vond de film heel eng op bepaalde delen. Shark Tale staat ook niet op Netflix, maar wel op SkyShowtime.

Shark Tale is een beetje een combinatie tussen Jaws en The Godfather, een heerlijke combinatie. Het gaat over de niks kunnende vis Oscar, die liegt dat hij een haaiendoder is. Hierdoor wordt hij beroemd, maar het is de vraag of hij wel blij moet zijn met deze rijkdom. Shark Tale was vroeger in ieder geval een echte top-film, dus dat moet vast nog steeds waar zijn. Als je toch al haaienfilms kijkt, kan daar net zo goed een cartoon met Will Smith, Robert De Niro en Jack Black bij.

Als je Under Paris op Netflix nou een leuke film vond, dan zijn deze andere haaienfilms vast ook raak. En wie weet, misschien krijg je wel erg veel zin in haaienvinnensoep. Negeer maar dat er in Nederland geen echte haaien in zitten, dat weten de haaien op je Tv-scherm niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen