Untethered jailbreak iOS 7.1.1 uitgebracht

Apple rmens 24 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Hoewel er door bekende jailbreak-vetereanen als i0n1c en winocm al een tijdje naar gehint werd, komt een werkende jailbreak voor iOS 7.1.1 uit onbekende hoek. Een Chinees hackers-collectief genaamd Pangu heeft een jailbreak voor iOS 7.1.1 uitgebracht.

De Chinese jailbreak werkt op alle iOS-apparten, dus ook de iPhone 5s en iPad Air met iOS 7.1.1. Uit controle van diverse ontwikkelaars blijkt dat de Pangu-jailbreak vrij is van spy- of malware. Windows is nodig om de jailbreak uit te voeren, aan een versie voor OS X wordt nog gewerkt. De jailbreak is in het Chinees te downloaden, maar er is ook een engelse versie gemaakt.

Alternatieve App Store Cydia wordt meegeleverd, alsmede een onbekende Chinese App Store met gekraakte apps. Gelukkig is de laatste optioneel en met een vinkje tijdens de installatie uit te schakelen. De tool vereist dat de datum van het iOS-apparaat terug gezet wordt naar 2 juni 2014, maar deze kan na de jailbreak weer teruggezet worden. Weblog iClarified heeft een complete stap-voor-stap handleiding voor de Pangu-jailbreak online gezet.

Een Windows-installatie met iTunes is nodig om te jailbreaken.

Eind vorig jaar brachten ontwikkelaars onder de naam evasi0n een jailbreak voor iOS 7 uit. In iOS 7.1 maakte Apple echter korte mette met de bugs die deze jailbreak mogelijk maakten, vervolgens bleef het een tijdje stil rondom een nieuwe jailbreak voor iOS 7.1. Ook Pangu is waarschijnlijk geen lang beschoren worden, in de eerste betaversie van iOS 8 zijn zwakheden die nodig zijn voor de jailbreak al gepatcht. Geniet ervan, zolang het nog kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen