iStick is een handige USB stick voor iPhone, iPad én Mac

Apple rmens 17 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Bestandsuitwisseling tussen een iOS-apparaat en een Mac of Windows-computer loopt vaak via iCloud of iTunes. Hoewel dit steeds handiger ingericht wordt, ontstaat er soms toch de behoefte aan een fysiek medium om data snel zonder Cloud of iTunes uit te wisselen.

De iStick maakt het uitwisselen van data tussen iOS-apparaat en de rest van de wereld makkelijk. De stick heeft zowel een gewone USB als een Lightning-aansluiting. Naast het backuppen van data zoals de filmrol of het adresboek, kan de iStick ook als gewoon bestandssysteem gebruikt worden. Films of muziek kunnen direct gekopieerd worden zonder eerst door iTunes te gaan.  

Apple heeft de iStick een officieele Made For iPhone certificering toegekend, het is dus geen bij elkaar gehacked product dat bij iOS-updates mogelijk zijn functionaliteit verliest. De stick is succesvol gefund op Kickstarter met meer dan een miljoen dollar toegezegd.

https://www.youtube.com/watch?v=d_lB3SZTyHQ

De iStick is vanaf augustus verkrijgbaar in de kleuren zilver, spacegrijs en goud. Voor dat vernuft moet wel een flinke prijs betaald worden, de variant met 16GB opslagruimte kost 99 dollar (omgerekend 73 euro). De grootste iStick, van 128GB, gaat voor 299 dollar (220 euro) over de virtuele toonbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen