Lego Fusion mixt apps met bouwstenen

Apple rmens 19 jun 2014
Leestijd: 1 minuut

Lego is al lange tijd het favoriete speelgoed van vele kinderen. Naast de fysieke bouwstenen is het bedrijf ook altijd bezig geweest met virtuele belevingen. Bijvoorbeeld de recente Lego Movie en diverse games op zowel consoles als iOS.

Met Lego Fusion gaat de speelgoedfabrikant voor het eerst fysieke bouwstenen met een app koppelen. Lego Fusion bestaat uit vier bouwsets en apps die het fysieke en digitale combineren. Het begint met het bouwen van bijvoorbeeld fysieke kantoren, huizen en auto’s. Door een foto van de bouwsels te maken, kunnen deze naar een game getransporteerd worden. Daar wachten virtuele avonturen met de eigen creaties.

Lego brengt vier Fusion-sets op de markt: Town Master, Create & Race, Battle Towers en Resort Maker. Alle sets bestaan uit 200 stenen en een bouwplaat van 16 bij 16 stenen. Voor de herkenning van de creaties bevat de bouwplaat een speciale techniek die geleverd wordt door Qualcomm.

Fusion Create and Race.

Tegenover CNET laat Lego weten dat het de bedoeling is om de fysieke en digitale wereld eindeloos naar elkaar te laten verwijzen. In de ‘Town Master’ set kunnen kinderen bijvoorbeeld een stad bouwen met eigen huizen en gebouwen. Eenmaal in de virtuele wereld begint de stad te leven en kunnen bewoners wensen aangeven, bijvoorbeeld een nieuw politiebureau of een supermarkt. Deze dienen dan eerst fysiek gemaakt te worden en terug naar de game getransporteerd te worden.

Lego Fusion is vanaf augustus verkrijgbaar in de VS voor $34.99 per set, de apps zijn gratis. Later dit jaar zal Lego Fusion ook in Europa te koop zijn.

Virtueel verder spelen met eigen creaties.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen