Vaar met je vrienden over de Amsterdamse grachten in de HotTug

Rutger Houweling 18 dec 2014
Leestijd: 2 minuten

Als het weer er naar staat is het heerlijk om lekker te gaan varen. Maar tijdens het varen kan het ook best lekker om even zelf het water in te springen. En dan niet in het smerige water van een gracht, maar in het warme bubbelbad in de boot. Helaas moet je dan wel een superjacht kopen. Of je huurt de Hot Tug, dit is een combinatie tussen een hot tub en een sleepboot.

 
De Hot Tug is dus een drijvend bubbelbad wat wordt aangedreven door een houtkachel. De boot is ontworpen door Frank de Bruijn van Supergoed. Frank is van mening dat de buitenlucht belangrijk is voor mensen en vandaar zijn ontwerp. De houtkachel van de boot zit onder water en zorgt zowel voor de aandrijving als de warmte van het water. Toch hoef je niet bang te zijn dat je je voeten aan deze kachel brandt aangezien-ie ook constant wordt gekoeld door het water. Als je de boot huurt gaat er een badmeester mee die gelijk ook de boot bestuurt. Zo kunnen jij en je vrienden je lekker focussen op de gezelligheid in plaats van de vaarroute.

Het concept van de Hot Tug bestaat al sinds 2012, maar je kon ze alleen nog huren in Rotterdam, IJlst, London en Kopenhagen. In 2015 kun je in dit bubbelbad ook over de Amsterdamse grachten varen. Nu het winter is gaan de vaartochten gewoon door. Het lijkt misschien best koud, maar op de website waar je ze kunt huren verzekeren ze dat dit meevalt. De tochten vertrekken vanaf drie uur ‘s middags en je kunt ‘m met minimaal drie personen huren voor vijftig euro per persoon. In de winter geldt een aanbieding voor twintig euro per persoon voor een uur. Je kunt ook een privé-tour boeken voor 250 euro, dit is dan buiten de normale vertrektijden. Het wordt 450 euro als je binnen de normale vertrektijden wilt blijven. Voor reserveringen en extra informatie moet je naar hun website gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen