Valorant komt naar PlayStation 5 en Xbox: alles wat je wil weten over de game

Games Lucas van de Wetering 12 jun 2024
Leestijd: 3 minuten

Na een lange tijd wachten komt Valorant eindelijk naar PlayStation en Xbox. En dit is alles wat je moet weten over het schietspel.

Valorant is ondertussen al een paar jaar oud, maar nog even populair. De gratis shooter werd in 2020 uitgebracht voor de pc, een jaar nadat het spel aangekondigd was. Het spel wordt gemaakt en uitgegeven door Riot Games.

Sinds deze release wordt er al gevraagd om een consoleversie van het populaire spel, maar dat was er nooit van gekomen. Toch komt hier nu verandering in. Valorant komt binnenkort naar de PlayStation 5 en Xbox series S/X.

Valorant op PlayStation 5 en Xbox series S/X

Het populaire spel Valorant komt na jarenlang wachten dus eindelijk naar de PlayStation 5 en Xbox series S/X, en dit is wat je allemaal mag verwachten van het spel.

Release

Ten eerste komt Valorant deze week nog uit voor de PlayStation 5 en Xbox series S/X. Dit is meer dan vier jaar na zijn originele release op de pc. Gelukkig is de hype voor het spel nog uitermate groot en spelen veel mensen het spel nog steeds. Nu is het eindelijk tijd voor console-spelers om te genieten.

Op vrijdag 14 juni komt niet direct de eindversie van het spel uit, eerst is er een beperkte beta-versie van Valorant voor de PlayStation 5 en Xbox series S/X. Wanneer hierin alles goed werkt, komt de uiteindelijke versie naar console. Wel is het belangrijk om te weten dat je jezelf moet aanmelden voor de beta-versie.

Wat is Valorant?

Het is natuurlijk heel leuk da Valorant naar de PlayStation 5 en Xbox series S/X komt, maar het is wel handig om te weten wat het spel nu precies inhoudt. Valorant is een first-person shooter waar je in twee teams van vijf tegen elkaar vecht.

Elke speler neemt de rol op van een bepaalde agent. Iedere agent heeft zo zijn eigen speciale krachten die de speler kan gebruiken om het andere team uit te roeien. Het is dus geen realistische shooter, maar heeft veel sci-fi elementen. Ook handig om te weten: het spel is gratis.

PlayStation 5- en Xbox series S/X-versie is experimenteel

Het was al wel te verwachten aan de beta-versie die uitkomt op 14 juni, maar Valorant voor de PlayStation 5 en Xbox series S/X wordt nog redelijk experimenteel. De beta-versie is gemaakt om dingen te testen die anders werken op console dan op de pc.

Waar hip-fire (schieten zonder zoomend richten) de meest gebruikte schietmanier is op pc, was dit nog even een werkstukje om na te maken op consoles. Er is hiervoor een nieuwe manier van schieten aangemaakt; focus. Controllerspelers kunnen nog steeds hip-fire-schieten, maar hebben nu een andere modus die eigenlijk een preciezere versie is van hip-fire zonder dat ze helemaal moeten inzoomen. Toch is deze focus-modus nog wel een test.

Het is nog maar een paar dagen wachten voordat PlayStation 5- en Xbox series S/X-spelers ook eindelijk de kans krijgen om te genieten van Valorant, de hoogste tijd. Zoals eerder gezegd moet je jezelf wel aanmelden om de beta-versie te kunnen spelen. Dat kan hier. Veel game-plezier alvast.

Nieuwe consoles en Call of Duty: alles uit de Xbox Showcase 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen