Surfen via Google Chrome wordt nog geheimer

Apps Sabine Schults 24 sep 2023
Leestijd: 2 minuten

Gebruikers van de ontwikkelaarsversie van Google Chrome hebben een nieuwe verborgen feature ontdekt. In Chrome Canary is het namelijk mogelijk om video’s te verbergen in de Incognito-modus.

De Incognito-modus van Google Chrome kon deze toevoeging zeker gebruiken. Voorheen verraadde het bedieningspaneel van je apparaat namelijk naar welke media je aan het kijken of luisteren was. Er stond bijvoorbeeld een titel afkomstig van het YouTube-kanaal van WANT in beeld.

@wantnl

iPhone 15 Pro Max heeft ZEVEN lenzen 🔥 #iphone15promax #iphonecamera #iphone #iphonetips #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

Zo stel je de verborgen feature in

Dat is binnenkort verleden tijd. In plaats daarvan krijg je in de Incognito-versie van Google Chrome enkel te zien dat ‘een site’ media afspeelt. Om welke site het gaat en om wat voor content, blijft dus geheim. De content die je afspeelde is bovendien niet meer zichtbaar vanaf je vergrendelscherm.

De verborgen functie in de Canary-versie van Google Chrome heet ‘Hide media metadata when incognito’. De feature werkt niet alleen in je browser, maar ook in andere programma’s en apps op je apparaat. Uiteindelijk moet de feature naar Windows, Linux, Chrome OS, Android en iOS komen.

Als je zelf met de feature aan de slag wil kun je in de adresbalk van Google Chrome Canary de tekst Chrome://flags invoeren. Vervolgens krijg je een menu te zien waar je de optie Hide media metadata when incognito tegenkomt. Zorg dat deze optie op Enabled staat.

Publieke Google Chrome-release volgt later

De verborgen feature is vooral handig voor iedereen die er zeker van wil zijn dat zijn of haar zoekverkeer (en kijkgeschiedenis) onder de radar blijft. Het is net dat stapje extra, waardoor je nog meer kunt verbergen als je via Google Chrome rondsurft op het internet.

Welke video je kijkt, blijft verborgen. (Afbeelding: Windows Latest)

Voorlopig is de feature alleen beschikbaar in de ontwikkelaarsversie van Google Chrome. Op een later moment zal de functie waarschijnlijk ook naar de publieke versie van de browser te komen. De Incognito-modus wordt hierdoor iets meer incognito.

Familie klaagt Google aan vanwege dodelijk ongeluk Maps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen