Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 3 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Google Chrome krijgt 4 verdomd handige functies voor iPhone en Android

Google Chrome is de populairste browser op Android en wordt ook veel gebruikt op de iPhone. Nu komen er vier nieuwe functies die wellicht nog meer potentiële gebruikers over de streep trekken.

Google wil de manier waarop je informatie zoekt op je Android of iPhone veranderen. Daarvoor komt het met vier nieuwe interessante functies voor je smartphone. Zo moet je je antwoorden nog sneller vinden.

@wantnl

Samsung Galaxy Z Flip5 Unboxing 😅 samsung android Samsunggalaxy SamsunggalaxyFlip5 #galaxyflip5 smartphones tech gadgets

♬ Makeba – Jain

Nieuwe Google Chrome-functies op iPhone

Vanaf nu toont Chrome op iPhone en Android relevante zoeksuggesties als je op bepaalde websites in de adresbalk drukt. Als je dus op een website informatie over een auto leest, kun je door op de adresbalk te drukken relevante zoekopdrachten vinden.

iPhone-gebruikers krijgen ook een functie die al een tijdje op Android beschikbaar is. In plaats van zes suggesties in de Chrome-adresbalk krijgen zij er nu tien te zien.

Voorlopig exclusief voor Android

Ook zijn er twee exclusieve updates voor Android. iPhone-gebruikers kunnen hier dus voorlopig naar fluiten. Als eerste zullen gebruikers op Android een lijst zien met alle trending Google-zoekopdrachten van die dag. Deze krijg je te zien als je een nieuw leeg tabblad opent. Later moet dit naar de iPhone komen, alleen is hiervan nog geen releasedatum bekend.

De laatste update is de zogenaamde Touch to Search op Android. Wanneer je in de toekomst een website markeert, verschijnt deze onderaan de pagina samen met andere gerelateerde onderwerpen. Mogelijk moet je deze functie zelf activeren als deze nog niet werkt. Deze functie komt, zoals gezegd, niet naar de iPhone.
Google Chrome krijgt 4 handige functies voor iPhone en AndroidNieuwe functies voor de browser van Google.

Sommige van deze functies vind je dus nu al op je iPhone of Android, terwijl je voor andere even moet wachten. Heb je nog niet de laatste update? Check dan in de App Store voor iPhone of de Google Play Store voor Android of er een update beschikbaar is. Mogelijk kun je dan wel de functies gebruiken.

Google Chrome en Safari krijgen geduchte concurrent op iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!