Verborgen functie maakt Touch ID trainen mogelijk

Apple Mrtnvw 1 feb 2014
Leestijd: 2 minuten

Het is een van de belangrijkste nieuwe features van de iPhone 5S: Touch ID. Veel mensen zijn tevreden over de vingerafdrukscanner, maar kritiek blijft niet uit. Zo vinden gebruikers het aantal foutieve scans teveel en de tijd dat de vinger herkent wordt soms te lang. Deze nadelen blijken echter te verhelpen.

De oplossing is het trainen van de sensor door meerdere prints te laten opslaan. Dit leek aanvankelijk niet mogelijk, omdat er geen dusdanig benoemde optie aanwezig is in iOS 7. Bij toeval ontdekte Steve Gibson van TWiTSecurityNow dat er toch een trainingsmogelijkheid verborgen blijkt te zitten in de instellingen van Touch ID. Na de break vind je een stapsgewijze uitleg. Wij hebben uiteraard de werkwijze zelf getest en daarmee proefondervindelijk vastgesteld dat Gibson’s manier van trainen effect heeft! De iPhone herkent de vinger sneller en beter.

Op het moment dat de vinger grijs oplicht, bewaart de iPhone een extra vingerafdruk.

De mogelijkheid is verborgen onder een andere functie in de instellingen van Touch ID. Op het moment dat je in het menu van Touch ID bent en je een toegevoegde vinger op de scanner plaatst, zal de vinger in het overzicht grijs oplichten. Waar in eerste instantie werd gedacht dat dit alleen was om de vinger in de lijst terug te kunnen vinden, blijkt dat elke keer dat je de vinger laat oplichten, de iPhone een extra print maakt. Hoe meer prints, hoe sneller de iPhone je vinger herkent.

Volg deze stappen voor het trainen van Touch ID:

  • Open: ‘Instellingen’
  • Ga naar: ‘Algemeen’
  • Ga naar: ‘Touch ID en toegangscode’
  • Voer je toegangscode in
  • Ga naar: ‘Touch ID’
  • Plaats de te trainen vinger herhaaldelijk op de sensor

Gibson kon bewijzen dat de iPhone steeds een extra scan opslaat door zijn vinger telkens een stukje te verschuiven en daarmee ‘ongeregistreerde’ delen te registreren. Door dit vol te houden tot het moment dat hij een compleet nieuw deel van zijn duim had geregistreerd, kon hij zijn vermoeden bevestigen. In zijn video geeft Gibson meer uitleg over de manier waarop hij heeft vastgesteld dat deze methode werkt:

Wij bedanken OMT’er Martin voor de tip!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen