Met deze ‘vergeten’ hacks haal je meer uit de camera van je iPhone

Smartphones Sam Dille 17 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Apple komt regelmatig met nieuwe updates voor de Camera-app van je iPhone. Na verloop van tijd zijn er zoveel nieuwe functies dat je de oude vergeet. Daarom geven wij je even een opfrisser.

Fotograferen met je iPhone is een absoluut genot. De toestellen maken prachtige foto’s en helpen je een handje door automatische beeldbewerking. Er zijn dan ook talloze trucjes die ervoor zorgen dat je foto’s er goed uitzien.

Maar met al die nieuwe snufjes, moet je niet vergeten wat de Camera-app nog meer te bieden heeft. Veel oude functies, die prima werken, worden al snel weer vergeten.

Deze functies uit de Camera-app van je iPhone ben je vast vergeten

Daarom leek het ons wel een goed idee om in de Camera-app van de iPhone te duiken, op zoek naar een aantal functies die je misschien wel bent vergeten.

#1 Zet je camera in de goede stand

Je zou het bijna vergeten, maar je kun al sinds de iPhone 13 op verschillende stijlen een foto schieten. Het is geen filter, maar een manier om je foto’s levendiger, koeler of warmer te maken.

Je kunt de stijl selecteren voordat je een foto maakt door omhoog te vegen en op de frames onderaan het scherm te tikken. Je hebt keuze uit onder andere de standaard-, portret-, voedsel- en landschapfunctie.

Foto verwijderd op je iPhone of Android? Zo tover je 'm weer terug
Tijd voor een kiekje! (Afbeelding: Apple)

#2 Actiemodus

De actiemodus kennen we al een tijdje op de iPhone. Maar het is een functie die je makkelijk vergeet, en waar je niet altijd op komt als je die nodig hebt. De actiemodus maakt het een stuk makkelijker om foto’s te maken van bewegende onderwerpen. Het is perfect voor het vastleggen van sportevenementen, rennende huisdieren of andere dynamische scènes.

Als je de actiemodus inschakelt, past de camera-instelling zich aan om de beweging te bevriezen en scherpe foto’s te maken. Je kunt de actiemodus inschakelen door naar links te vegen op het camerascherm en te tikken op het pictogram met het rennende mannetje.

#3 Slofies

Apple had gehoopt dat deze functie een nieuwe rage zou veroorzaken, maar de functie flopte en nu kent bijna niemand hem meer. Slofie is een combinatie van ‘slow motion’ en ‘selfie’. Met slofies kun je jezelf in slow motion filmen en leuke, grappige effecten creëren.

Het is een leuke manier om jezelf op een unieke manier vast te leggen en te delen met anderen. Open de Camera-app op je iPhone, zet hem in selfiestand en veeg naar de Slo-mo-modus. Tik op de rode knop om de opname te starten.

Slofie maken
Klaar voor een slofie (Afbeelding: Apple)

#4 Vergeet niet de flitser te gebruiken

Nu de nachtmodus bestaat, vergeten sommige mensen de belangrijkste functie van de hele Camera-app: de flitser. Vooral die van de iPhone is echt goed. De flitsers van Apple worden bijna elk jaar door nieuwe technieken helderder en consistenter.

Dus in plaats van te vertrouwen op de nachtmodus voor actiefoto’s en groepsfoto’s, kun je beter de flitser aanzetten. De foto’s zien er mooier uit en het bespaart je een hoop tijd.

#5 Omhoog vegen op je iPhone

Nu nieuwe iPhone-modellen meer trucjes en functies krijgen, heeft Apple een makkelijke manier gevonden waar je ze allemaal kunt vinden.

Veeg omhoog om toegang te krijgen tot verschillende functies, zoals de flitser, nachtmodus en fotografische stijlen. Vergeet dus niet omhoog te vegen en alle functies uit te proberen.

AI-gedreven iPhone 16 Pro heeft mogelijk beste accuduur ooit

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen