Hoe jij je verloren AirPods in iedere mogelijke situatie terugvindt

Audio Sam Dille 7 sep 2023
Leestijd: 4 minuten

Na de iPhone, zijn de AirPods toch echt het kostbaarste bezit van menig Apple-liefhebber. De prijzige oortjes raak je dan ook niet graag kwijt. Gelukkig kun je ze vaak makkelijk terugvinden als het misgaat.

Ga niet met de handen in het haar zitten. Er zijn veel verschillende manieren waarop jij je AirPods kunt terugvinden. Al deze processen worden uitgevoerd in de app Zoek Mijn op je iPhone. De app kan met hulp van Bluetooth de locatie van je Apple-apparaten traceren. Dus ook die van je AirPods.

Zo vind je op alle mogelijke manieren je Apple AirPods terug

Voor bijna elk scenario is een mogelijke oplossing te vinden met behulp van de Zoek Mijn-app. Hierbij is het wel belangrijk dat de AirPods zijn opgeladen en dat ze met je iPhone verbonden zijn via Bluetooth. Mocht je willen weten hoe je de oortjes precies verbindt, dan kun je terecht op de support-pagina van Apple.

#1 De AirPods zitten nog in hun hoesje

Deze situatie lijkt ideaal, omdat je de case met bluetooth-tracking via Zoek Mijn makkelijk kunt traceren. Maar als de oortjes nog in hun case zitten, verlies je juist een hele nuttige functie van Zoek Mijn. Je kunt namelijk niet op afstand geluid laten afspelen. Het is echter wel mogelijk om hun laatste online locatie op een kaart te zien. Dat is de laatste plaats waar je ze uit het hoesje hebt gehaald. Hopelijk ben je ze daar ook kwijtgeraakt.

Open eerst de Zoek Mijn-app en selecteer de categorie ‘Apparaten’. Zoek daarna naar je AirPods in de lijst met verbonden Apple-apparaten. Klik nu op de naam van de oortjes om de laatst bekende locatie op de kaart te zien. Is deze plek wat verder weg, dan kun je ervoor kiezen om een routebeschrijving in te schakelen.

#2 De oortjes liggen buiten hun case

Als je je AirPods kwijtraakt zonder het hoesje dan kun je de optie ‘Geluid afspelen’ gebruiken. De oortjes spelen dan op afstand een geluid af dat je kunt volgen. De functie is vooral handig als je ze kwijt bent in je huis of in openbare ruimtes als een supermarkt of bibliotheek.

Open opnieuw de Zoek Mijn-app op je iPhone en zorg ervoor dat je op dezelfde manier zoekt naar je AirPods in de lijst. Selecteer de naam van je draadloze oortjes en klik op ‘Geluid afspelen’. Je hebt verschillende opties om geluid af te spelen. Zo kun je kiezen om het geluid van de linker-, rechter-, of beide AirPods af te spelen. Heb je ze gevonden, dan kun je met hulp van de stopknop het geluid weer snel uitzetten.

#3 Je bent maar één van je AirPods kwijt, of ze liggen allebei op een andere plek

Het is niet gek dat je wel eens een van beide AirPods kwijtraakt. Soms is het fijn om er eentje uit te doen, zodat je een vrij oor hebt om naar andere dingen te luisteren. Maar dan loop je wel het risico dat het ene oortje ineens ergens tussen valt en verdwijnt. Om hem terug te vinden, volg je dezelfde stappen als bij situatie 1. Je kunt namelijk geen geluid laten afspelen als er maar één oortje ontbreekt.

Als je beide AirPods op een andere plek kwijt raakt, dan doe je deze stappen twee keer achter elkaar. Zoek opnieuw in de Zoek Mijn-app naar de naam van je oortjes en open de kaart. De app laat nu willekeurig één AirPod als eerste zien. Als je het oortje eenmaal hebt gevonden, plaats je hem in de case. Open daarna weer de kaart en je ziet de locatie van de tweede AirPod.

#4 Je bent alleen de case kwijt

Bij dit scenario heb je iets minder geluk. De Zoek Mijn-app heeft helaas geen opties om een AirPods case te vinden. Hopelijk is er iemand die het hoesje heeft gevonden, maar in veel gevallen zal je toch echt een nieuwe moeten aanschaffen.

Je kunt in dit geval het beste het serienummer van je AirPods achterhalen en contact opnemen met de ondersteuning van Apple. Daar kun je een vervangend apparaat bestellen en hulp krijgen bij het instellen. Een nieuwe case kost gemiddeld zo’n 89 euro, afhankelijk van welk model je gebruikt.

Waarom je nooit meer tussen een iPhone of Android wil kiezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen