Zo rijk zijn de goudzoekers uit Discovery’s Gold Rush in 2023

Films & Series Jeroen Kraak 1 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Gold Rush is goud, zowel letterlijk als figuurlijk. De realityserie waarin een aantal goudzoekers in de Verenigde Staten wordt gevolgd, is een echt guilty pleasure. Maar hoeveel verdienen Parker Schnabel, Tony Beets en Todd Hoffman met het zoeken naar goud?

Tony Beets, Parker Schnabel en Todd Hoffman zijn namen die je misschien niet direct bekend voorkomen. Toch zie je ze vast weleens voorbijkomen op televisie. Ze zitten alle drie in Gold Rush, dat wordt uitgezonden door Discovery. In de serie worden verschillende goudzoekers gevolgd en de een is succesvoller dan de ander.

De rijkste goudzoekers uit Discovery’s Gold Rush

Welke goudzoeker is nu echt het rijkst? Hier komen ze.

#1 Tony Beets

Zo rijk is Tony Beets uit Discovery’s Gold Rush in 2023
Tony Beets uit Gold Rush. (Afbeelding: Discovery)

Hoewel je het waarschijnlijk niet doorhebt als je Gold Rush ziet, is Tony Beets gewoon een nuchtere Fries. En eentje die erg succesvol is in het zoeken naar goud. Al was dat oorspronkelijk niet het idee. Hij vertrok 38 jaar geleden juist naar Canada vanwege strenge regels rondom veeteelt in Nederland en hoopte na zijn emigratie dan ook in het agrarische te werken.

Dat duurde voor hem gelukkig maar kort, want al snel kwam hij terecht in de goudzoekerswereld. En dat legt hem zeker geen windeieren. Hij is veruit de rijkste goudzoeker uit Gold Rush.

Inmiddels is het een echt familiebedrijf, want ook zijn vrouw en kinderen helpen allemaal mee. En die familie is zeer vermogend, aangezien Tony Beets goed is voor 15 miljoen dollar.

#2 Parker Schnabel

Gold Rush is een goudmijn voor Parker Schnabel en zo rijk is hij
Parker Schnabel (Afbeelding: Discovery)

Parker Schnabel is misschien wel het bekendste gezicht uit de serie. De jongen die in de voetsporen van zijn opa trad, weet ontzettend veel succes te boeken met het zoeken naar goud.

Parker Schnabel is naast in Gold Rush ook in verschillende spin-offs te zien. En dat is ook nog eens een extra goudmijn, want per aflevering zou hij zo’n 25.000 dollar vangen. Dat is zeker niet gek.

Maar goed, terug naar het goud, zijn hoofdinkomsten. De inmiddels 28-jarige Parker Schnabel had voor zijn 24ste al 13 miljoen dollar aan goud gedolven. Natuurlijk is niet al dat metaal winst, want er moet ook loon, belasting en pacht voor de grond worden betaald. Ook wordt er flink geïnvesteerd in de machines die allemaal nodig zijn om het goud te delven.

Volgens schattingen verdient Parker Schnabel zo’n 1 miljoen dollar per jaar. Zijn vermogen wordt daarom geschat tussen de 8 en 10 miljoen dollar.

#3 Todd Hoffman uit Gold Rush

PlayStation legt pijnlijk probleem bloot: ben je wel eigenaar gekochte digitale games en series?
Todd Hoffman houdt het scherp in de gaten. (Afbeelding: Discovery)

De laatste in deze lijst is Todd Hoffman. Net zoals bij de andere goudzoekers, kun je zijn carrière ook echt weer een familiebusiness noemen. Hij studeerde Midden-Oosterse Geschiedenis en Communicatie, had een mislukte vliegmaatschappij, maar uiteindelijk ging hij toch precies hetzelfde doen als zijn vader. Inmiddels is ook zijn zoon van de partij.

Hoffmann houdt het niet alleen bij goud zoeken in Alaska, maar kijkt ook naar nieuwe gebieden zoals Peru en Colombia. Daarnaast verdient hij ook aan de verkoop van merchandise en zijn eigen boek.

In totaal is Todd Hoffman goed voor zo’n 7 miljoen dollar. Dat is zeker niet slecht voor iemand die een keer failliet is gegaan en niet wist wat hij precies in het leven moest doen.

Zo rijk is Nederlander Dr. Pol uit de National Geographic-serie in 2023

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen