VEVO lanceert uitgebreide Apple TV-app

Apple rmens 27 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Apple heeft nieuwe kanalen aan Apple TV toegevoegd. Nederlanders hebben nu de beschikking over VEVO, een muziek- en video-dienst in handen van enkele grote platenmaatschappijen. In de VS zijn naast VEVO ook Disney XD, Disney Channel, Disney XD, Weather Channel en Smithsonian toegevoegd.

De videodienst kondigde de komst naar de Apple TV door middel van een tweet aan. Via het VEVO-kanaal kunnen 75,000 HD muziekvideo’s, programma’s die door of voor VEVO geproduceerd zijn en liveregistraties van concerten bekeken worden. Ook het doorlopend nonstop-clipkanaal ‘VEVO TV’ is beschikbaar via Apple TV.

Het hoofdscherm van VEVO op Apple TV.

VEVO laat weten zijn gehele clipdatabase geoptimaliseerd te hebben voor weergave via Apple TV. Iedere artiest heeft een uitgebreide biografie en clips zijn in HD-formaat te bekijken. Gebruikers hebben de mogelijkheid om zelf playlists te maken of een playlist met voorgeselecteerde content te bekijken.

Content is geoptimaliseerd voor de Apple TV.

Indien gewenst kan de VEVO-app doorlopend clips afspelen op basis van de persoonlijke voorkeur van de gebruiker, een model dat diensten als Spotify, Pandora en Apple’s eigen iTunes Radio ook toepassen. Reclame is momenteel nog niet aanwezig, al is te verwachten dat het videonetwerk op een later tijdstip reclame zal tonen tussen, voor of achter clips.

Naast voorgeselecteerde collecties clips kunnen ook zelf playlists gemaakt worden.

VEVO is te vinden op het hoofdscherm van iedere Apple TV die de laatste versie van de Apple TV-software draait. Wij krijgen het gevoel van vroeger, toen TMF nog de hele dag clips uitzond en nog op kanaal 9 stond al helemaal terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen