Formule 1 blijft bij Viaplay dus betaal jij vanaf volgende maand fors meer

Apps Mark Hofman 22 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Viaplay heeft de rechten van de Formule 1 weten te behouden en daar fors meer voor betaald dan in 2022. Drie keer raden wie er vanaf mei dit jaar mag lappen als een malle.

Niet Ziggo of RTL, maar Viaplay is ook vanaf 2025 weer de eigenaar van de Formule 1-rechten in Nederland. Tot en met 2029 is de Zweedse gigant de plek waar we de autosport kunnen bewonderen. Iets waar het niet 30 miljoen euro (zoals in 2022), maar 45 miljoen euro voor moest lappen.

Leuk voor Viaplay, minder leuk voor jou. Waar de streamingdienst vorig jaar zijn abonnementsprijs nog omhoog gooide naar 15,99 euro per maand, zal de gebruiker vanaf 22 mei dit jaar 17,99 euro betalen. Dit was al eerder bekend, maar lijkt nu ook daadwerkelijk gecommuniceerd te zijn met gebruikers.

Viaplay geeft Nederlandse Formule 1-fan flinke prijsverhoging

In februari werd al duidelijk dat de Nederlandse Formule 1-fan voor de tweede keer tegen een prijsverhoging aan zou lopen bij Viaplay. Dat is nu ook bevestigd door een mail die de streamingdienst naar Nederlandse gebruikers stuurde. Daarin is te lezen dat men op een verhoging van 12,5 procent kan rekenen.

Dit is hoogstwaarschijnlijk het resultaat van de absurd hoge prijs die Viaplay heeft betaald om de rechten van de Formule 1 te behouden. De streamingdienst lapte zo’n 45 miljoen euro, waar het er twee jaar geleden met 30 miljoen wegkwam.

Formule 1 op Viaplay wordt goedkoper, maar... F1 TV Pro
Max heeft het in de smiezen. (Afbeelding: ANP/Sem van der Wal)

Het is zoals gezegd de tweede keer in iets meer dan een jaar tijd dat Viaplay de prijzen omhoog gooit. In januari vorig jaar werd het maandbedrag van 13,99 euro omhoog geschroefd naar 15,99 euro per maand. Daar komt nu dus nog eens twee euro bovenop, waardoor het maandbedrag in korte tijd dus 4 euro duurder wordt.

Naast de Formule 1 is Viaplay ook het thuishonk voor andere sporten. Zo zie je naast de wedstrijden uit de Premier League en Bundesliga ook Nederlandse darters Michael van Gerwen en Dirk van Duijvenboden schitteren in hun wedstrijden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen