Victrola Stream Carbon: dichterbij een Sonos-platenspeler kom je niet

Smart Home Jeroen Kraak 23 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Al een aantal jaren is het spelen van LP’s helemaal terug van weggeweest. Hiervoor heb je natuurlijk een platenspeler nodig. Maar wat als je jouw Sonos-apparaat ermee kunt verbinden? Dat is nu mogelijk.

Er zijn verschillende manieren om te genieten van muziek. Je kunt natuurlijk gewoon je telefoon gebruiken om liedjes af te spelen, maar thuis doe je dat liever met een goede muziekspeler. Het is dan ook logisch dat veel mensen een Sonos thuis hebben staan. Maar echte platen erop afspelen gaat nog niet draadloos. Dat gaat nu veranderen.

De eerste echte platenspeler voor Sonos

In tegenstelling tot eerdere platenspelers van makers die claimden dat ze speciaal ontworpen zijn voor Sonos, staat deze echt in verbinding met de apparaten van het audiomerk. De vorigen moesten allemaal met een kabel verbonden worden met een Sonos-device, maar deze maakt een draadloze verbinding. Ondanks dat deze draadloos werkt is er nog steeds een RCA-uitgang voor de ingebouwde versterker. Deze is echter niet te vervangen.

Natuurlijk is het prachtig dat je draadloos kunt verbinden met Sonos, maar waarschijnlijk ben je ook benieuwd wat deze platenspeler nog meer in zijn mars heeft. De Victrola is gemaakt van een dik blok MDF en heeft een koolstofvezel arm. Daaronder zitten rubberen voetjes waardoor het lijkt alsof het grote blok net boven de tafel hangt.

Niet goedkoop

Aan de voorzijde van de platenspeler zit een universele volumeknop waarmee het geluidsniveau kan worden aangestuurd. Voordat je de Victrola kunt gebruiken in combinatie met Sonos, moet je ‘m eerst installeren. Dat doe je via de speciale Victrola-app.

Goedkoop is de platenspeler van Victrola zeker niet. Voor Amerikanen is deze nu te pre-orderen via de website van het merk voor 799 dollar. Helaas is dat niet mogelijk voor Nederland. Toch betekent het niet dat het merk ons land overslaat. Eerdere modellen van het merk zijn onder andere via Bol.com verkrijgbaar. Het ligt dan ook voor de hand dat deze Sonos-platenspeler ook naar ons land komt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen