[VIDEO] Zo presteert de MacBook van Huawei: Huawei MateBook 13 videoreview

Tablets, Laptops & Computers Dominick Vietor 23 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Vergeeft ons de flauwe kop, maar dat roept het ontwerp van deze Huawei MateBook nou eenmaal op. Problematisch is dat trouwens allerminst: de gelijkenissen met Apple’s MacBook zorgen er juist voor dat deze Huawei MateBook 13 een van de best ontworpen Windows-laptops van het moment is. In deze review zie je daar meer over.

Beter goed gejat….

Zoals collega Jelle al in zijn geschreven review van de MateBook 13 concludeerde, lijkt de Huawei MateBook 13 wel erg op de laptops van Apple. Geen probleem, want de meeste concurrerende laptops die op Windows draaien zien er een stuk slechter uit.

Het design van de MateBook 13 is dan ook gewoon erg goed. Hij heeft een strakke aluminium body die dun en licht is. Vanwege zijn mini schermranden is ook het formaat voor een 13″ laptop erg goed. Qua toetsenbord verslaat de MateBook 13 de 13-inch modellen van Apple’s MacBook zelfs. Ook het touchscreen is een voordeel tegenover de concurrerende Macs. Het touchpad van de MateBook is zeker niet verkeerd, maar verliest het van de MacBook.

Huawei Matebook 13 video
De MateBook 13 ziet er strak uit (Afbeelding: WANT/Dominick Vietor)

Iets anders dat Huawei van Apple afgekeken heeft, is de schermverhouding. Althans, het feit dat die hoger is dan 16:9. De MacBook heeft een 16:10 scherm, deze Huawei MateBook 13 een nog hoger 3:2-scherm. Net als Microsoft’s Surface-producten, trouwens. Niet ideaal als je films wilt kijken, maar wel voor het lezen van websites, bewerken van documenten en sturen van emails. Laat dat nou net iets zijn wat de meeste mensen veel meer doen op hun laptop.

Blauwdruk voor Huawei-laptops

Het slechte nieuws, is dat deze specifieke MateBook 13 op het moment niet verkrijgbaar is in Nederland. In de onderstaande video bespreken we hem dan ook op een wat oppervlakkiger niveau, om eens te kijken hoe een Huawei-laptop eigenlijk presteert. Het Chinese merk heeft namelijk nog meer laptops op de Nederlandse markt, en ze volgen allemaal een vergelijkbaar concept.

Wat de MateBook 13 in Nederland zal opvolgen, is nog niet bekend. Internationaal werden recent al wel twee modellen aangekondigd: de MateBook D14 en MateBook D15. Die laptops hebben natuurlijk wat upgrades gekregen tegenover de Huawei MateBook 13, maar volgen in grote lijnen hetzelfde concept. Je kunt deze video dan ook zien als kijk op de blauwdruk van high-end laptops van Huawei, en een sneak peak van wat er komen gaat. Veel kijkplezier!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen