rmens
rmens Apple 13 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Video: Real-time vluchtinformatie in iOS 9

iOS 9 zit vol interessante functies waar Apple zelf met geen woord over gerept heeft. Vandaag is ontdekt dat de nieuwe iOS-versie de vluchtnummers van grote luchtvaart­maatschappijen kent en transformeert tot een kaart met real-time vluchtinfo.

Na het sturen van een vluchtnummer (bijvoorbeeld KL1666) in een e-mail of bericht, wordt de tekst automatisch een link die het tijdstip van vertrek, aankomst, de status van de vlucht en een kaart met de route.

Vluchten van KLM, Delta Airlines en Lufthansa lieten zich zonder problemen volgen, maar prijsvechters als EasyJet en Transavia zijn nog niet opgenomen in Apple’s database, die gebruik maakt van data van flytecomm. De vluchtinformatie laat zich nog niet via Apple Maps oproepen en je ziet het vliegtuig niet bewegen tijdens het bekijken van de kaart.

Zelf testen? Stuur een bericht met een vluchtnummer via iMessage, e-mail of zet het in de notities-app. Na een klik het op vluchtnummer kies je voor de optie Bekijk vlucht. Het werkt ook met OS X 10.11 El Capitan.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!