MacKeeper betaalt boze klanten terug

Apple rmens 10 aug 2015
Leestijd: 1 minuut

Onlangs schreven we nog een uitgebreid artikel over de werking van MacKeeper en waarom je het niet moet gebruiken. De beruchte software belooft uitgebreide optimalisatie van je Mac, maar maakt geen van de beloften waar.

In de VS heeft een class action-rechtszaak tegen MacKeeper geresulteerd in een schikking van 2 miljoen dollar. Kopers kunnen hun geld bij de ontwikke­laars terugvragen. Je zou het kunnen zien als erkenning van schuld.

Hoewel alleen Amerikaanse klanten recht op vergoeding van het aankoop­bedrag hebben, is dit een extra bevestiging dat MacKeeper meer kwaad dan goed doet. Het bedrijf werd door klanten aangeklaagd omdat het problemen zou verzinnen, puur om gebruikers over te halen de software te kopen.

Voorbeeld van een MacKeeper-popup.

Advertenties die MacKeeper aanprijzen zijn vaak agressieve popups die gebruikers angst aanjagen. OMT testte MacKeeper begin dit jaar op een net geïnstalleerde Mac. De software vond meer dan 2000 kritieke ‘problemen’ die in werkelijkheid niets voorstelde, maar volgens MacKeeper alleen na aanschaf van een abonnement (€ 120 per jaar) opgelost konden worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen