Deze vliegende elektrische auto is goedkoper dan een Jaguar I-Pace

Elektrische auto's Sam Dille 29 apr 2023
Leestijd: 2 minuten

Als je denkt aan de toekomst dan denk je vast aan tijdreizen en cyborgs, maar ook aan vliegende auto’s. Dat laatste lijkt steeds dichterbij te komen. Er wordt namelijk een voertuig gelanceerd dat lijkt op een kruising tussen een elektrische auto en een drone. Maak kennis met de Jetson One!

Er is al een video van de Jetson One op YouTube verschenen. Daar zie je de elektrische auto vliegend over golfbanen, woestijnen en bomen. En dat zag er extreem spectaculair uit. We konden daarom niet wachten om meer te ontdekken over deze onwijs toffe EV.

De Jetson One: een vliegende elektrische auto

In de cockpit bevinden zich twee joysticks. De eerste zorgt ervoor dat het voertuig op en neer gaat en met de andere stuur je hem vooruit en achteruit of naar links en rechts. Volgens Tomasz Patan, Jetsons medeoprichter en hoofd innovatie, kan iedereen binnen een paar minuten de elektrische auto leren besturen.

Het voertuig is volledig elektrisch en gemaakt van koolstofvezel en Kevlar. De motoren van de Jetson One geven genoeg kracht om de EV in de lucht te houden, zelfs als één van de motoren uitvalt. De acht propellers zijn verdeeld over vier armen, die kunnen worden weggeklapt. Zo is het makkelijker om de vliegende auto op te bergen.

Geen vliegbewijs nodig?!

De Jetson One is ontworpen om te voldoen aan de Amerikaanse luchtvaartvereisten (FAA) voor een ultralicht voertuig. Dat betekent dat je geen vliegbrevet nodig hebt om de elektrische auto te mogen besturen.

Het beste van de elektrische auto: hij is te koop voor 98.000 dollar, omgerekend ruim 89.000 euro. Daarmee heb je de vliegende EV voor een lagere prijs dan een Jaguar I-Pace. Het voertuig bevindt zich nog in de testfase, maar naar verluidt heeft het bedrijf al honderden pre-orders. Volgens de voorspellingen gaan de EV’s binnen een jaar de lucht in.

Deze elektrische auto’s moeten het vaakst hun batterij vervangen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen