Waarom Volkswagen 10.000 elektrische auto’s terug moet roepen

Elektrische auto's Sam Dille 1 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Volkswagen heeft niet zijn beste week achter de rug. Het autogigant moet namelijk wereldwijd ongeveer 10.000 exemplaren van de ID.3 en ID.4 terugroepen. Dit zijn alleen in Duitsland al 3.000 elektrische auto’s.

Maar waarom eigenlijk? Daar gaf autoverhuurbedrijf Nextmove een antwoord op. Op haar website liet het bedrijf weten dat Volkswagen een klein foutje heeft gemaakt. En dat heeft alles te maken met de accu van de elektrische auto’s.

Dit is waarom Volkswagen haar elektrische auto’s terugroept

Volkswagen heeft vastgesteld dat de batterijcellen die zijn geïnstalleerd in de hoogspanningsbatterij op ID.3- en ID.4-voertuigen door een fabricagefout verhoogde zelfontlading vertonen. Zelfontlading is een vervelende eigenschap van elektrische auto’s. Het betekent dat de elektrische lading een beetje verdwijnt, zonder dat je gebruikmaakt van de accu.

Volkswagen ID.4
De ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

Elektrischefietsenkiezen.nl vergeleek zelfontlading met een emmer water. Wat je in de emmer stopt kan je er ook weer uithalen, maar als je lang wacht verdampt de inhoud. Ditzelfde gebeurt bij de energie in accu’s. Alle batterijen hebben tot zekere hoogte last van zelfontlading, maar als de accu te diep ontladen wordt kan hij stuk gaan.  En dat is het geval bij de voertuigen van Volkswagen. Het opnieuw laden van de accu zal dan niet meer werken. De accu vervangen of laten maken is dan helaas de enige optie die je hebt. Volkswagen moet dus snel actie ondernemen!

Wat gebeurt er nu met de EV’s?

Klanten met een dergelijke elektrische auto worden geïnformeerd en teruggeroepen naar de dealer. Daar kunnen de defecte batterijcellen indien nodig worden vervangen. Heb jij een Volkswagen ID.3 of ID.4? Vraag dan je plaatselijke dealer om meer informatie.

Elektrische auto: de vijf beste elektrische modellen van 2022

Heb je niet een van deze Volkswagen-modellen, maar ben je wel op zoek naar een goede elektrische auto. Dan ben je bij WANT aan het juiste adres. Wij hebben de vijf beste modellen van dit jaar voor je op een rij gezet in dit artikel. Zit er wat voor jou tussen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen