Waarom je een VPN wil als je op reis gaat

Gesponsord Commerciële Redactie 16 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Fanatieke bingewatchers, opgelet! Grote kans dat je een abonnement hebt bij (een van) de bekende streamingdiensten. Of je nu voor het vertrouwde Netflix gaat, films kijkt op Disney+, regelmatig de nieuwste releases op HBO checkt of alle streamingdiensten afgaat – als je je favoriete films en series overal ter wereld veilig wil streamen, is een VPN (Virtual Private Network) onmisbaar.

Een herkenbare situatie: je gaat op vakantie en hebt een lange vlucht voor de boeg. Wat doe je om de tijd goed door te komen? Die ene nieuwe serie bingen, natuurlijk! Als je geen wifi in het vliegtuig hebt, moet je er van tevoren voor zorgen dat je een paar afleveringen gedownload hebt op je smartphone, tablet of laptop.

Tot zover gaat het goed. Maar op het moment dat je op je bestemming aankomt, kan het zomaar zijn dat je streamingdienst niet meer werkt (we kijken naar jou, Videoland) óf dat de serie die je aan het kijken was niet beschikbaar is in het desbetreffende land. Gelukkig is er een makkelijke manier om dit te voorkomen. Je voelt ‘m al aankomen: daar heb je een VPN voor nodig.

Voordelen van VPN

Hoe dit precies werkt? Je kunt in het buitenland verbinding maken met een VPN-server in Nederland. Zo heb je volledige toegang tot de content waar je in Nederland zelf ook al toegang tot had, waaronder streamingdiensten en app stores. En dat vanuit je hotelkamer in New York, de vliegtuiglounge in Tokio of dat rustige cafeetje in Parijs.

Veilige en snelle verbinding

Kenners weten dat een VPN heel veel voordelen heeft: doordat je verbinding maakt via de server van de VPN-dienst, is je internetverkeer een stuk minder snel te traceren en wordt je privacy beter gewaarborgd. Een VPN nemen is dus aan te raden, maar voor welke kun je dan het beste gaan? Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor NordVPN, die als beste uit de test is gekomen als het gaat om snelheid en performance. Zo kun je waar je maar wil gebruikmaken van een snelle én veilige verbinding.

Snelste VPN-verbinding

NordVPN zorgt dus voor de snelste veilige verbinding, maar gaat nóg een stapje verder. Deze server biedt Threat Protection, waardoor je – of je nu verbonden bent met een VPN-server of niet – altijd veiliger, sneller en soepeler kunt surfen. Zo hoef je je geen zorgen te maken over het downloaden van malware, trackers of advertenties.

Extra handig: NordVPN kan gebruikt worden op al je apparaten. Er is een applicatie voor Windows, macOS, iOS, Android, Linux en Android TV. En doordat je uit ruim 5500 NordVPN-servers in 59 landen kunt kiezen, kun je overal ter wereld genieten van de voordelen. Kun jij mooi zorgeloos op reis! Check NordVPN.com voor de mogelijkheden.

In samenwerking met NordVPN

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen