Check binnen een minuut wie je vriendschapsverzoek op Facebook heeft genegeerd

Apps Daniel Koster 10 feb 2018
Leestijd: 2 minuten

Als je een beetje populair bent, krijg je via Facebook vriendschapsuitnodigingen van mensen die je totaal niet kent. Je vraagt je op dat moment vaak af hoe het kan dat iemand je zomaar uit het niets een vriendschapsverzoek verstuurt. Ook gebeurt het je wel eens dat je een vriendschapsverzoek krijgt van iemand die je niet zo mag. Het vriendje van je zusje bijvoorbeeld. Dat verzoek negeer je dan maar. Dit gebeurt natuurlijk ook vice versa. Nu is er een manier om uit te vinden wie jij vriendschapsverzoeken hebt verstuurd die niet zijn geaccepteerd door de ontvanger daarvan.

Uitvinden wie je vriendschapsverzoek op Facebook in de wind heeft geslagen

Wellicht wil je liever niet weten wie jou zo onbelangrijk vindt dat ‘ie ervoor heeft gekozen je vriendschapsverzoek te negeren. Dat was bij ons niet het geval en we waren razend benieuwd wie diegene zijn die ons over de jaren heen hebben genegeerd. Je komt natuurlijk ook nog wel een verzoekje hier en daar tegen die je per ongeluk tijdens het surfen over Facebook hebt uitgedeeld. Dat is ons vaak genoeg overkomen! Maar hoe doe check je dit?

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

#1. Open het vriendschapsicoon (dat je rechtsboven in je scherm vindt) en klik vervolgens op alles bekijken

#2. Klik op verzonden verzoeken weergeven

Je krijgt na de eerste stap alle vriendschapsverzoeken die nog openstaan te zien. Je kunt hier echter ook vinden wie nog op jouw vriendschapsverzoeken moet reageren. Dat doe je door onder ‘Reageer op je # vriendschapsverzoeken’ op ‘Verzonden verzoeken weergeven’ te klikken.

Je krijgt nu te zien welke mensen je niet waardevol genoeg achten om een vriendschapsverzoek van jouw kant te accepteren. Wat je met deze kennis moet? In ieder geval kun je deze verzoeken nu annuleren zodat diegene jouw naam niet elke keer voorbij ziet komen als ‘ie bij zijn vriendschapsverzoeken kijkt. En natuurlijk kun je diegene de volgende keer dat je ‘m tegenkomt een extra hatelijke blik toewerpen. Wat denkt diegene nou om jouw vriendschapsverzoek niet te accepteren?

Wil je meer lezen over Facebook? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen