Zo gebruik je verboden gratis Netflix-alternatief Vudu toch in Nederland

Apps Jeroen Kraak 21 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Een abonnement op een streamingdienst zoals Netflix kan behoorlijk prijzig zijn. Vooral als je er meerdere daarnaast hebt. Gelukkig is er een manier om te besparen, want er zijn gratis alternatieven. Vudu is heerlijk als je even niets te doen hebt.

In Nederland ken je waarschijnlijk wel bijna alle streamingdiensten. Netflix, Disney+, HBO Max, ze kosten allemaal flink geld. Daarnaast zijn er ook speciale FAST-diensten. Hiervoor hoef je niet te betalen, want de dienst haalt de inkomsten uit reclames die je ziet tijdens de series en films.

Een gratis alternatief voor Netflix

Toch is er bij FAST-diensten een groot probleem: ze zijn vaak niet beschikbaar in Nederland vanwege rechten van films en series. Daarom blokkeren deze gratis Netflix-concurrenten hun dienst als ze detecteren dat je uit Nederland komt. Gelukkig is dat te omzeilen.

Een van de grootste gratis Netflix-alternatieven is Vudu. En hoewel de naam misschien aan enge zwarte magie doet denken, hoef je echt niet bang te zijn voor deze vriendelijke reus waardoor je flink geld bespaart.

Vudu is opgericht in 2004 en was lange tijd eigendom van de Amerikaanse supermarktreus Walmart. Tegenwoordig is het in handen van Fandango Media, dat voor 75 procent eigendom is van NBCUniversal en 25 procent van Warner Bros Discovery. Opvallend, aangezien die diensten weer hun eigen betaalde streamingdiensten hebben met respectievelijk Peacock en HBO Max. Ook valt onder Fandango de filmsite Rotten Tomatoes.

Dit is Vudu

Vudu is een soort online videotheek waar je grote films en series digitaal kunt huren voor een bepaald bedrag, vergelijkbaar met Pathé Thuis. In tegenstelling tot de laatste heeft Vudu echter ook een aanzienlijk aantal gratis films in het portfolio, waardoor je Netflix een tijdje kunt overslaan.

De gratis films op dit Netflix-alternatief omvatten zowel klassiekers als moderne films. Verwacht echter niet de echt grote blockbusters. Toch bieden klassiekers als His Girl Friday, An American Werewolf in London, en bekendere titels als Train To Busan en Battle Royale veel plezier voor de echte filmliefhebber.

Zo kijk je dit gratis Netflix-alternatief in Nederland

Zoals eerder vermeld, wordt Vudu in Nederland geblokkeerd. Gelukkig is er een manier om toch gratis van dit Netflix-alternatief te genieten: je hebt een VPN nodig.

Zet de locatie van je VPN op de Verenigde Staten en maak vervolgens een account aan. Vanaf dan kun je gratis genieten van de films en series van dit gratis Netflix-alternatief.

Eigenaardig vervolg Squid Game bezorgt Netflix scheve gezichten

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen