Waarom Arrow-acteur Stephen Amell moet wegblijven bij de DCU van James Gunn

Films & Series Lucas van de Wetering 22 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Stephen Amell heeft zichzelf onsterfelijk gemaakt als Oliver Queen, beter bekend als boogschutter Arrow. Maar het is beter als hij zijn gezicht niet laat zien in de DCU van James Gunn. En daar is een goede reden voor.

Stephen Amell kroop voor het eerst in 2012 in de huid van Oliver Queen en mocht die rol daarna 11 jaar vervullen. Hij was dan ook een zeer geliefd karakter in de Arrowverse.

Met de komst van James Gunn als grote baas van het DCU, hopen veel fans het karakter terugkeert. Ook Amell heeft verteld dat hij de mantel wel weer zou willen oppakken. Toch is dat geen goed idee, en dit is waarom.

Stephen Amell’s Arrow

Het laatste seizoen van Arrow dateert uit 2019. Toch was dat niet de laatste keer dat Stephen Amell het karakter speelde. Na zijn dood verscheen hij in het laatste seizoen van The Flash. Fans waren natuurlijk superblij om Amell nog een keer te zien als het geliefde karakter. Sterker nog, velen zouden hem nog wel vaker als de boogschutter willen zien.

Ook Amell heeft aangegeven dat hij graag opnieuw in de huid kruipt van het personage, maar of dat er ook echt van komt, ligt aan James Gunn. De grote baas is op dit moment bezig met het opbouwen van een nieuw DC Universum. Zo zijn Superman en Supergirl bijvoorbeeld al gerecast.

James Gunn DC Superman Batman
James Gunn. (Afbeelding: Robyn Beck AFP)

Niet terugkeren

Hoewel Amell dus geliefd is, hoeft die niet terugkeren. Ten eerste zou er veel verwarring ontstaan tussen de DCU- en CW-universa. Ook zouden mensen waarschijnlijk connecties proberen te zoeken tussen de twee werelden. Dit zou het moeilijker maken voor DC om een alleenstaand universum te worden voor alle geliefde karakters.

Ten tweede was Arrow een super goede serie, een persoonlijk favoriet zelfs, maar Arrow was niet helemaal ‘comic-book-accurate’. Oliver Queen is in de stripboeken een redelijk lollig en los karakter, terwijl hij in de serie veel serieuzer en duisterder was. De CW-versie van Arrow was meer een soort ‘Batman’ dan de ‘echte’ Green Arrow uit de stripboeken.

Ten slotte moeten we andere acteurs ook een kans geven zo een iconisch karakter te spelen. Alleen omdat Amell het fantastisch heeft gedaan als het karakter, betekent niet dat hij de enige is die het karakter kan spelen. Er zijn tal van goede voorbeelden bij DC zelf. Denk bijvoorbeeld aan The Joker of Batman.

En wie weet, misschien wordt een nieuwe Green Arrow wel veel losser dan die uit de serie. En laten we dat hopen, want het personage is een heerlijke toevoeging aan het nieuwe DCU.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen