Waarom Google binnenkort je Gmail account kan verwijderen

Apps Jeroen Kraak 23 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Google wil schoon schip maken met Gmail en is van plan alle oude, inactieve accounts te verwijderen. Gelukkig heb je nog net een beetje tijd om je oude account te beschermen.

Afgelopen mei maakte Google al plannen bekend om Gmail flink op te schonen. Oude inactieve accounts moesten worden verwijderd. Nu is de tijd daarvoor bijna aangebroken. Gelukkig kun je nu nog een oud account redden, al zal je er wel iets voor moeten doen.

Google verwijdert inactieve Gmail-accounts

Google start vanaf 1 december met het verwijderen van inactieve Gmail-accounts. Je hebt dus nog een weekje om je account van het digitale kerkhof te redden.

Overigens geldt dit alleen voor echt oude accounts die niet meer worden gebruikt. Toch heb je er wellicht eentje die je niet meer gebruikt, maar waar toch nog e-mails instaan die je wil bewaren.

Google verwijdert echt niet ineens je Gmail-account. Betreffende e-mailadressen hebben al verschillende waarschuwingen ontvangen. Toch kan het zijn dat je al een lange tijd niet bent ingelogd en dus deze berichten hebt gemist.

Om precies te gaan gaat het om Gmail-accounts die al meer dan twee jaar niet meer zijn gebruikt. Alleen inloggen is niet genoeg om je Gmail-account te redden. Je zal echt een actie moeten uitvoeren.

Google Gmail heeft geheim trucje waarmee je spam aanpakt
Gmail. (Afbeelding: Unsplash/Justin Morgan)

Zo bescherm je je account

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om dit nog voor 1 december te voorkomen. Het is al genoeg om in te loggen op je account en vervolgens een zoekopdracht uit te voeren. Google vinkt het Gmail-account dan weer aan als actief. Ook is het mogelijk om een e-mail te sturen naar een ander account van je. Dit zijn alle mogelijkheden:

Toch is het natuurlijk wel de vraag of dit al het gedoe allemaal waard is. Er is waarschijnlijk een reden waarom je het Gmail-account al een lange tijd niet meer gebruikt hebt. Je account laten verwijderen is niet eens zo’n slecht idee. Het is beter voor het milieu omdat er weer net wat minder serverruimte wordt gebruikt en daarnaast kan het oude account ook niet meer in handen komen van eventuele hackers.

Nieuwe functie Gmail maakt binnenkort korte metten met spam op Android

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen