Wanneer in The Walking Dead speelt The Ones Who Live zich af?

Films & Series Lucas van de Wetering 29 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

The Walking Dead-personage Rick Grimes keert terug in The Ones Who Live. De spinoff serie is nu te bekijken, maar in welke tijdlijn speelt het zich af?

Rick en Michonne zijn terug in de welbekende zombiefranchise, deze keer met de nieuwe serie The Ones Who Live. The Walking Dead heeft door zijn elf seizoenen heen veel verschillende tijdsprongen gekend, wat veel ruimte biedt voor spin-offs.

Ook deze spin-off speelt zich af tijdens zo’n tijdsprong. De grote vraag: waar ergens in die tijdlijn van The Walking Dead speelt dit verhaal zich af?

The Ones Who Live in The Walking Dead

The Ones Who Live speelt zich af tussen seizoen 9 en seizoen 11 van de originele serie. In seizoen 9, dat zich afspeelt in 2013, wordt Rick meegenomen door de CRM. De volgende keer dat we het personage zien is in seizoen 11, tien jaar later in het jaar 2023.

Vijf jaar na het verdwijnen van Rick in The Walking Dead pakt The Ones Who Live het verhaal weer op. De serie wordt gebruikt als een soort uitleg voor de ontbrekende tijd van het geliefde personage.

Tijdreisje

Aan het einde van aflevering 1 van The Ones Who Live reizen we naar het heden, afgebeeld door het woord ‘now’ groot in beeld. De rest van de serie gaat zich hoogstwaarschijnlijk dus afspelen in het heden. Maar wanneer is het heden precies.

Waarschijnlijk speelt de rest van The Ones Who Live zich af na het einde van The Walking Dead. Als dat zo is dan speelt The Ones Who Live zich tegelijkertijd af met andere lopende series uit de franchise.

Wat te kijken

Als je alles van The Walking Dead op chronologische volgorde wil kijken, kan ik je helaas geen zekerheid geven over The Ones Who Live. De zombie franchise staat er niet om bekend dat ze vaak specifieke datums van gebeurtenissen vertellen. Ook gebruiken ze zoals eerder vertelt graag tijdsprongen.

Wel raden we aan om in ieder geval seizoen 1 t/m 10 van de originele serie te kijken voordat je begint aan de eerste aflevering van The Ones Who Live. Verder is het ook handig om World Beyond te hebben gezien.

Als de rest van The Ones Who Live zich wel afspeelt na de originele serie is het ook aan te raden om na de eerste aflevering van The Ones Who Live, het laatste seizoen van The Walking Dead te kijken. Het maakt niet uit welke volgorde je het wilt kijken.

Na 5 jaar geeft The Walking Dead eindelijk antwoord op deze vraag

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen