WANT Awards 2022: de 3 beste tech-producten volgens hoofdredacteur Mark Hofman

Tech Mark Hofman 31 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

Het einde van het jaar nadert in sneltreinvaart. De redactie van WANT heeft het afgelopen jaar weer enorm veel genoten van de films, series, games en technologie die hen om de oren vloog. Maar wat waren de absolute toppers van het afgelopen jaar? Hoofdredacteur Mark Hofman schijnt zijn licht op de beste tech van het jaar.

Potverdikkie, wat een jaar is het geweest. Misschien was het niet het meest spannende op het gebied van innovatie, maar wel op het gebied van kwaliteit. Maar wat zijn volgens mij de beste producten die we in 2022 te zien kregen?

WANT Awards 2022: de beste tech van het jaar

Hebben we het afgelopen jaar echt extreem veel nieuwe dingen gezien? Nee, niet echt. Maar 2022 was wel het jaar waarin tech-producten echt serieus goed werden. De Galaxy Z Fold 4 is een goed voorbeeld. Nadat we de vorige jaren echt te maken hadden met een aantal prototypes, voelt het toestel dit jaar echt af. En dat geldt overigens wel voor meer producten.

Ik zet ze voor je op een rij:

#1 AirPods Pro (tweede-generatie) | Apple

Op jaarlijkse basis test ik ongelofelijk veel technologie voor WANT. Toch zijn het de AirPods Pro 2 die ik na een stevige testperiode nog het meeste draag. Sterker nog: er gaat geen dag voorbij dat ik zonder de oordopjes doe.

Dat heeft met verschillende zaken als accuduur, geluidskwaliteit en ruisonderdrukking te maken. Al is er één onderdeel die ervoor zorgt dat ik echt onder de indruk ben: de transparantiemodus.

Apple heeft het met de AirPods Pro 2 namelijk compleet anders aangepakt. Waar een transparantiemodus doorgaans je omgeving simpelweg versterkt, werkt dat dit jaar iets anders. Geluiden boven de 85dB worden namelijk alsnog gefilterd, waardoor de oordopjes opeens de beste transparantiemodus van de markt hebben.

Naast het luisteren van muziek of plegen van telefoontjes, zijn de oordopjes ook dé bescherming tijdens concerten of in ruimtes waar er ongelofelijk veel geluid is. Het zorgt er bij mij in ieder geval voor dat ik ze bijna niet meer uit m’n oren haal. Daarom wat mij betreft het beste tech-product van 2022.

AirPods Pro 2
De nieuwe case (Afbeelding: Mark Hofman/WANT)

#2 Pixel 7 Pro | Google

Het is eindelijk zover: de Google Pixel 7 Pro is in Nederland. Ik zit zelf compleet vast in het ecosysteem van Apple, maar gebruik altijd een Android-telefoon als tweede toestel. Alles voor het werk, he 😉

Na jaren afwezigheid kwam Nederland in 2022 ook eindelijk aan de beurt om te genieten van de Android-telefoon van Google. En eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het toestel me sinds de reviewperiode niet meer verlaten heeft.

De Google Pixel 7 Pro beschikt over heerlijke software, een uitstekend camerasysteem en beschikt over een batterij waar ik persoonlijk erg tevreden over ben. Lang verhaal kort: het is misschien wel één van de prettigste Android-telefoons die ik in jaren heb gebruikt.

Net als de AirPods Pro 2 zie ik de Google Pixel 7 Pro, reviewperiodes daargelaten, mijn zijde voorlopig niet meer verlaten.

#3 WH-1000XM5 | Sony

Sinds 2018 ben ik groot fan van de koptelefoons van Sony. De WH-1000XM3 heeft ongelofelijk veel uren op mijn knikker gehangen, waar zijn opvolger het voornamelijk af moest leggen tegen de AirPods Max van Apple.

In 2022 kwam daar met de komst van de Sony WH-1000XM5 verandering in. Sony doet namelijk niet heel veel andere dingen dan voorheen, maar het ontwerp is iets aangepast en dat spreekt me persoonlijk erg aan.

De WH-1000XM5 zit heerlijk op het koppie, beschikt wederom over een uiterst imposante ruisonderdrukking en een accuduur waarmee ik heerlijk uit de voeten kan.

Zitten de AirPods Pro 2 niet in m’n oren, dan hangt de Sony WH-1000XM5 wel op het koppie. Niet heel gezellig voor de mensen om me heen, maar voor mij persoonlijk een genot van grote klasse.

Sony WH-1000XM5
Ideaal voor een filmpje, ook! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen