Want Gaming Awards 2019: Final Fantasy XIV Shadowbringers

Games Jelle van Es 12 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Soms heb je uitbreidingen van games die eigenlijk net zo groot zijn als een losstaande game. Dat is min of meer het geval met Final Fantasy XIV Shadowbringers, de grote nieuwe uitbreiding voor de populaire MMORPG. Sinds het einde van 2018 heb ik de game via verschillende evenementen van Square Enix leren kennen. En toen de game deze zomer eenmaal verscheen, was het toch weer een groot feest.

Wat maakte Final Fantasy XIV Shadowbringers de moeite waard?

Final Fantasy XIV Shadowbringers bracht een hoop content. Ten eerste krijg je in de game een compleet nieuw gebied om naar af te reizen. Daar krijg je te maken met een groot aantal avonturen. Het is daarbij enerzijds vermakelijk om gewoon compleet nieuwe gebieden te ontdekken. De nieuwe grote stad waarin je terecht komt is al iets waar je met gemak een uur kunt rondlopen en dan nog nieuwe dingen ontdekt. Maar het is minstens zo interessant om een aantal quests aan te nemen en op die manier in grootste gevechten te worden gestopt.

Final Fantasy XIV Shadowbringers
Nieuwe stad om te verkennen (Bron: Square Enix)

Daarbij kun je de game in je eentje spelen en zo op je eigen tempo kunnen genieten van het verhaal dat je wordt voorgeschoteld, maar het is minstens zo leuk om in de game andere spelers te leren kennen en daarmee samen te gaan werken. Het mooie daarbij is dat de community van Final Fantasy XIV echt heel vriendelijk is en de spelers nemen vaak de tijd om je dingen uit te leggen wanneer je nog niet zo heel erg veel ervaring hebt.

Naast nieuwe gebieden zijn er ook nieuwe classes om mee aan de slag te gaan, heb je twee nieuwe rassen om mee los te gaan, vele nieuwe dungeons en raids om in te strijden. Op die manier is Final Fantasy XIV Shadowbringers een game waar je je vele tientallen uren mee kan vermaken. En wanneer je dat doet, dan is het nog goed om te weten dat de ontwikkelaar de game regelmatig voorziet van interessante updates.

Final Fantasy XIV Shadowbringers
Samen strijden (Bron: Square Enix)

En dan nu vragen we je ons te vertellen of Final Fantasy XIV Shadowbringers of een andere game tot jouw favorieten behoort. Stuur jouw drie favoriete games per mail naar [email protected] en laat daarbij je adresgegevens achter. Op die manier maak je kans op één van de vele prijzen, zoals je hier kunt lezen. Heb je de game nog niet? Dan kun je hem hier scoren. En tot slot hebben we hier nog de uitgebreide review van de game.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen