WANT2SEE: Wie is de Mol krijgt eigen Netflix-versie, Ajax op Amazon Prime

Films & Series Jeroen Kraak 3 okt 2022
Leestijd: 3 minuten

Een nieuwe week betekent nieuwe content op de verschillende streamingdiensten. WANT-redacteur speurt wekelijks de programmering van Netflix, Amazon Prime Video, HBO Max, Disney+ en de andere platformen door en zet de beste titels voor jou op een rij. Deze week onder andere Ajax en Wie is de Mol?

We zijn tegenwoordig echt enorm verwend met alle streamingdiensten. Meer dan ooit krijgen we elke week een hele berg aan nieuwe series en films die we meteen in onze huiskamer kunnen kijken. WANT-redacteur Jeroen Kraak maakt aan het begin van elke week een lijst met de grootste releases. Zo weet je waar je naar kunt uitkijken op Netflix, Apple TV+, HBO Max en alle andere diensten.

Nieuwe series op Netflix, Disney+ en HBO Max

Deze week zien we op de streamingdiensten veel bekende namen voorbijkomen. Zo komt Netflix met een eigen Wie is de Mol? en keren veel bekende series terug voor een nieuw seizoen op Disney+ en HBO Max. Amazon Prime Video komt dan weer met Ajax.

The Walking Dead (seizoen 11C) | Disney+ | 3 oktober

We beginnen niet met Netflix, maar Amazon Prime Video. The Walking Dead is een van de langstlopende en misschien wel de grootste series van de afgelopen jaren. In het laatste seizoen vindt Daryl Maggie en onze helden tijdens een moeilijke missie met Negan om de geheimzinnige Reapers te confronteren.

Ondertussen moet Eugenes groep zich aanpassen aan de Commonwealth om hulp te krijgen voor Alexandria. Hoe dit afloopt zie je op Disney+.

The Bear | Disney+ | 5 oktober

Wil je deze week lachen? Dan moet je Disney+ aanslingeren. De nieuwe komedieserie The Bear gaat over eten, familie, de sleur, de schoonheid van het gevoel van urgentie en de valkuilen.

Terwijl de jonge chef-kok Carmy vecht om zowel de zaak als zichzelf te veranderen, werkt hij samen met een onbehouwen keukenploeg die zich uiteindelijk ontpopt als zijn familie.

Pennyworth: The Origin of Batman’s Butler (seizoen 3) | HBO Max | 6 oktober

Pennyworth ken je waarschijnlijk als de butler van Batman, maar daarvoor had de flamboyante man een heel ander leven dat we terugzien in deze serie op HBO Max.

Alfred Pennyworth is in de serie, een jonge, voormalige Britse soldaat van de SAS die een beveiligingsbedrijf in Londen opricht in de jaren ’60. Hij gaat samenwerken met de jonge miljardair Thomas Wayne, jaren voor die Bruce Wayne’s vader wordt.

Ajax: Parels van Amsterdam | Amazon Prime Video | 7 oktober

Het is tijd voor een nieuwe Nederlandse original. Dit keer niet op Netflix, maar op Amazon Prime Video. Dit keer staan de talenten van Ajax hierin centraal. Om precies te zijn Ryan Gravenberch, Jurriën Timber en Devyne Rensch.

Het drietal is vorig seizoen intensief gevolgd met camera’s. Zowel op de club als daar buiten. We krijgen daardoor een bijzondere inkijk  in hun leven. De documentaire is een verhaal vol met verwachtingen, twijfels, succesmomenten en tegenslagen.

The Mole (Wie is de Mol?) | Netflix | 7 oktober

Ben je groot Wie is de Mol?-fan? Da zit je goed bij Netflix. De streamingdienst komt met een eigen internationale versie. Dit keer dus geen BN’ers, maar een groep onbekende mensen.

Maar er zijn nog meer verschillen tussen de Nederlandse en de Netflix-versie van Wie is de Mol? In totaal zijn er in deze versie twaalf deelnemers in plaats van tien. Ook lijkt de sfeer net wat anders te zijn dan in Nederland.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen