Hogwarts Legacy was de droom, zijn opvolger mogelijk een stuk minder

Games Lucas van de Wetering 8 mrt 2024
Leestijd: 3 minuten

De sequel van het geliefde toverspel Hogwarts Legacy is nog niet eens aangekondigd en loopt bij Warner Bros. nu al tegen enorme problemen aan.

Ook al hebben we nog nooit informatie gehoord over een mogelijk vervolg van de populaire game Hogwarts Legacy, de kans lijkt groot door het succes van de eerste game. Maar een strategieverandering van Warner Bos. Games, maakt de toekomst van de tovergames wat minder zeker.

Hogwarts Legacy is uitgekomen voor PlayStation 5, Xbox series X/S en PC in februari 2023, en de game was meteen een hit. Later volgde ook een Nintendo Switch-editie. De game was zo succesvol dat het zelfs een gigant zoals Call Of Duty versloeg als beste game van het jaar. Een tweede deel van het spel lijkt dus een logische zet, maar zal dit er nog wel van komen?

Hogwarts Legacy van Warner Bros. Games

Hogwarts Legacy is een open-world actiegame. In de game speel je als een tovenaar of heks in de wereld van de welbekende boeken-en filmserie van Harry Potter. Je kan in het spel zelf naar de toverschool Hogwarts toe om hier magie te leren. Maar tijdens je tijd hier, ontmoet je mensen en wezens en maak je nogal wat dingen mee.

Hogwarts Legacy was een enorm succes, mensen konden eindelijk hun droom waarmaken en zelf naar Hogwarts toe. Ze stappen zelf in de rol van een jonge tovenaar die magie leert in het kasteel ergens in Schotland. De game heeft veel van zijn succes te danken aan de loyale fanbase van de Harry Potter-franchise. Maar het spel is ook gewoon krankzinnig goed. Een mooi verhaal met mooie graphics en een leuke speelstijl.

Warner Bros. smijt Hogwarts Legacy 2 uit het raam
(Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Onzekere toekomst

Toch lijkt de kans op een vervolg van Hogwarts Legacy met de seconde kleiner te worden. Volgens GameSpot heeft het hoofd van Warner Bros. Games, de eigenaar van Hogwarts Legacy, een nieuwe strategie in gedachten voor toekomstige games. Warner Bros. Games zal meer interesse gaan tonen voor gratis spellen, live-service en mobiele games. En Hogwarts Legacy valt onder geen van deze genres.

De schuld van deze beslissing ligt deels bij het recente spel van Warner Bros.; Suicide Squad: Kill The Justice League. Deze game was een enorme flop met veel negatieve reviews. Deze slechte performance heeft Warner Bros. Games aan het denken gezet over de toekomst van de studio. En dat is nadelig voor veel franchises zoals Harry Potter.

Hogwarts Legacy als een offline single-player ervaring past minder goed in het toekomstige plan van WB. Veel andere recente games van de studio, zoals Suicide SquadMortal Kombat 1 en Gotham Knights hebben namelijk allemaal meerdere online-mogelijkheden. Hogwarts Legacy valt hier dus buiten het bootje.

Het zou wel zonde zijn als Warner Bros. Games de kans op een vervolg van Hogwarts Legacy zou laten schieten. Vooral omdat het eerste spel zo krankzinnig goed presteerde. Er is een grote kans dat een vervolg het net zo goed zou doen, al-dan-niet zelfs niet beter. Maar ja, als Hogwarts Legacy twee nooit werkelijkheid wordt, moeten we het maar doen met de mobiele game Harry Potter: Magic Awakened.

Deze absurde game combineert Terminator met DayZ (en het is episch)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen