Wat is Apple van plan met iTravel?

Apple Koen van Tongeren 10 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Vandaag is een nieuw patent van Apple gepubliceerd onder de naam iTravel. Nou ja, nieuw. Het patent is in 2008 al aangevraagd. iTravel beschrijft een methode waarop iPhone-gebruikers zich kunnen identificeren en inchecken voor bijvoorbeeld vliegreizen, hotelreserveringen of autohuur.

In het patent worden verschillende manieren beschreven waarop iemand zich kan identificeren. Zo wordt de mogelijkheid van qr-codes genoemd die in een Passbook-achtige app verzameld worden. Tegelijkertijd wordt ook gesproken over communicatie met een terminal op bijvoorbeeld een vliegveld of in een hotellobby via Near Field Communicatie (NFC). Door een iPhone bij zo’n terminal te houden identificeert de gebruiker zich en kan zo inchecken of afhalen wat hij of zij besteld heeft. 

'iTravel' patent (via Patently Apple)

Het idee van een checkin- en identificatiesysteem binnen iOS komt niet uit de lucht vallen. Apple deed met de introductie van Passbook in iOS al een bescheiden voorzetje. Deze app verzamelt slechts boarding-kaarten, kortingsbonnen en toegangskaarten uit andere apps en van websites. Vorige maand voorspelde een luchtvaartexpert nog dat Apple het hier niet bij zal laten en dit jaar met een oplossing komt voor vliegtuigmaatschappijen waarbij klanten met hun iPhone via NFC kunnen inchecken.

Op dit moment maakt Apple nog geen producten met NFC. Wel blijken er prototypes van de volgende generatie iPhone te bestaan waar deze technologie ingebouwd zit. Tegelijkertijd hebben nieuwe iOS-apparaten al Bluetooth 4.0 aan boord, waar een NFC-achtige functie ingebouwd zit.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen