Alles wat je moet weten voordat je Godzilla x Kong gaat kijken

Films & Series Lucas van de Wetering 30 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

De nieuwste film in de MonsterVerse is Godzilla x Kong: The New Empire. Maar wat is die MonsterVerse precies en welke films moet je gezien hebben voordat je naar de nieuwste gaat?

Op 28 maart is de nieuwste toevoeging aan de Monsterverse uitgekomen. Dit is Godzilla x Kong: The New Empire. De nieuwste release is technisch gezien pas de vijfde film in de zogeheten MonsterVerse. Toch ben je wel een hele dag bezig alle je alle films wil zien.

Films in een franchise hebben vaak connecties met andere film in diezelfde franchise, neem bijvoorbeeld het MCU. Maar welke films in de Monsterverse moet je nou echt gezien hebben voordat je de nieuwe film Godzilla x Kong: The New Empire gaat kijken?

Wat moet je kijken voor Godzilla x Kong

Om het heel simpel te houden is er geen film die per se nodig is om de nieuwe film Godzilla x Kong te kijken. Als je wil kan je zo de bioscoop in lopen, met een kaartje natuurlijk, en de film gaan kijken zonder ooit een andere MonsterVerse film aangeraakt te hebben.

Toch helpt het wel als je al iets anders hebt gekeken. Vooral de voorganger van The New Empire kan een handige toevoeging zijn. Dit is Godzilla vs Kong uit 2021. Het verhaal van Godzilla x Kong gaat direct door op de gebeurtenissen van zijn voorganger. Ook zijn de films gemaakt door dezelfde regisseur.

Ook komen er een paar personages terug in Godzilla x Kong: The New Empire die je al kan kennen uit de 2021-film uit de MonsterVerse. Je kan ook nog de films Kong: Skull Island uit 2017 en Godzilla: King of the Monsters uit 2019 kijken, maar alleen als je geïnteresseerd bent in de origin stories van de monsters.

Komt er een vervolg

Tot nu toe is er nog geen vervolg aangekondigd van Godzilla x Kong: The New Empire. Ook geeft het einde van de film geen hints naar een mogelijk vervolg met een open einde of post-credit scène.

Toch is het niet onmogelijk. Het ligt er vooral aan hoeveel bezoekers The New Empire gaat krijgen. De regisseur van de afgelopen twee films, Adam Wingard, heeft al laten weten dat hij openstaat voor een mogelijk derde deel in het verhaal van Godzilla en Kong.

De Godzilla-vloek bij de Oscars is eindelijk verbroken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen