Deze nieuwe functies kun je dit najaar op je Apple Watch verwachten

Smartwatches Jeroen Kraak 11 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Je zou het bijna vergeten na alle AI-functies die naar iPhone, iPad en naar de Mac komen, maar ook watchOS krijgt een behoorlijke update. Dit kan je verwachten op de Apple Watch.

Tijdens de WWDC24-keynote vlogen de nieuwe functies voor de verschillende Apple-producten om de oren. Het kan zijn dat je door Apple Intelligence de rest een beetje uit het oog verloren bent.

Zo komen er ook een aantal mooie functies naar de Apple Watch. Wij vertellen je precies wat je kan verwachten.

Nog beter in vorm met watchOS 11 op je Apple Watch

Als het aan Apple ligt ben je straks nog sportiever. Een speciale trainingsmodus die naar je Apple Watch moet daarbij helpen. Zo zie je precies welke vooruitgang je lichaam boekt. Het algoritme laat zien hoeveel moeite je hebt gedaan tijdens een training. Je weet zo precies zien of je vooruitgang boekt of dat je een stapje bij moet zetten. De data geeft je nog meer motivatie.

Ook geeft de Apple Watch aan wanneer je moet rusten en zo kan je een betere trainingsroutine ontwikkelen. Dat kan het doen bij verschillende cardio-trainingen.

watchOS 11: deze Apple Watch-functies kan je later verwachten
Nog beter inzicht in je trainingen. (Afbeelding: Apple)

Het is daarnaast nog makkelijker om je resultaten te zien. Je kan zelf de layout bepalen op je iPhone, zodat je precies de gegevens die je wilt in een oogopslag hebt.

Houd je gezondheid beter in de gaten op je Apple Watch

Daarnaast introduceert Apple een nieuwe app: Vitaliteit. Het brengt verschillende gezondheidsfuncties samen. Hierin krijg je de belangrijkste gezondheidsfuncties te zien. Zo zie je precies of er iets verandert in je gezondheid en krijg je meteen een alert wanneer het nodig is.

Je Apple Watch krijgt straks bepaalde widgets wanneer je ze nodig hebt. Het apparaat herkent precies in welke fase je bent, zodat je de juiste informatie krijgt te zien.

Familie op een

Bovendien wordt de check-in functie naar de Apple Watch gebracht. Zo kan een familielid precies zien waar je bent, bijvoorbeeld tijdens een avondhardloopsessie. Zo voel je je net wat veiliger.

Machine learning helpt je bij het kiezen van een achtergrond voor je Apple Watch. Zo heb je een persoonlijke en prachtige achtergrond.

Ringen op je Apple Watch en meer gebruiksgemak

Voor de mensen die niet zonder hun ringen kunnen, is het straks mogelijk om deze te pauzeren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het moment dat je even rust nodig hebt of ziek bent. Zo kan je je streak gewoon vol blijven houden. Bovendien zijn je doelen ook makkelijker aan te passen.

Ook komen er nieuwe Double Tap-functies naar je Apple Watch. Apple staat vanaf nu ook toe deze functie te laten gebruiken door andere app-makers. Tot nu was het alleen mogelijk om Double Tap te gebruiken bij een aatal apps van Apple.

iOS 18: deze functies komen dit najaar naar je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen