rmens
rmens Apple 14 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Verrassing! watchOS 5.2.1 brengt nieuwe Pride-wijzerplaten

Naast iOS 12.3, tvOS 12.3 en macOS 10.14.5 heeft Apple ook watchOS 5.2.1 uitgebracht. Het klinkt als een kleine update, maar er zit toch een leuke verrassing in. Apple breidt het aantal Pride-wijzerplaten dat beschikbaar is uit. De regenboogvlag wappert meer dan ooit op je Apple Watch.

De Apple Watch kreeg vorig jaar al een Pride-wijzerplaat, maar nu komen er twee nieuwe varianten bij. Er is een nieuwe variant van de Pride-vlag, maar ook een analoge variant in twee versies.

Blik op nieuwe wijzerplaten watchOS 5.2.1

Hier is een blik op de nieuwe wijzerplaten. Je kunt nu kiezen uit de variant van 2018 (links) en de 2019-variant (rechts). Bij een tik op het scherm animeren de vlaggen kort. Dat is ook het geval wanneer je na het draaien van je pols naar je Apple Watch kijkt.

Apple Watch Pride 2019
Klik/tap voor groter.

watchOS 5.2.1 introduceert echter nog een nieuwe variant van de Pride-wijzerplaat. Deze heet Pride Analoog en is in twee varianten beschikbaar. Er is een vierkante en een ronde variant. De vierkante variant toont alleen de tijd, maar bij de ronde versie kun je nog vier complicaties toevoegen.

Apple Watch Pride 2019 002
Klik/tap voor groter.

Apple Pride

Apple heeft veel aandacht voor de LGBTQI-community. Tim Cook was de eerste CEO van een groot bedrijf die uit de kast kwam. Hij maakt zich ook hard voor mensenrechten en Apple loopt jaarlijks met een grote groep mee met de San Francisco Pride. In 2018 was er tijdelijk een Pride-bandje voor de Apple Watch verkrijgbaar. Mogelijk verschijnt dat later in 2019 opnieuw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!