Wereld Radio Dag: luister naar duizenden zenders met deze iPhone- en Android-apps

Tech Dennis Mons 13 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Vandaag is het Wereld Radio Dag, een redelijk lange traditie. De eerste Wereld Radio Dag werd door Unesco en de Verenigde Naties in het leven geroepen in 2011. Sinds 2012 is het een internationale dag geworden. Hoewel radio onder druk staat door bijvoorbeeld Spotify en Apple Music, willen nog steeds veel mensen naar het ‘oude’ medium luisteren. We doken daarom even in de App Store en Google Play om de fijnste iPhone- en Android-apps voor je te vinden.

Hoewel radio in deze tijd vanwege vele muziek- en nieuwsdiensten flink wat luisteraars heeft verloren, kent het medium nog altijd heel veel liefhebbers. De charme is  nog altijd dat het een combinatie is van (al dan niet nieuwe) muziek, nieuws en gezelligheid. Je haalt die charme makkelijk naar Android en iPhone.

Vier Wereld Radio Dag met deze iPhone- en Android-apps

We willen in het westen ook nog wel eens vergeten dat het medium bijzonder belangrijk is voor mensen die wonen op plekken waar geen of weinig internet is. Daarom staat Wereld Radio Dag dit jaar dan ook in het teken van ‘Radio en Vrede’.

Mocht je dus vandaag, maar natuurlijk ook in de toekomst ‘ouderwetse radio’ willen luisteren dan hebben we een aantal perfecte en indrukwekkende apps voor jouw Android en iPhone op een rij gezet.

TuneIn Radio

Zonder enige twijfel is TuneIn een van de meest gebruikte radio-apps ter wereld. Hij is beschikbaar voor zowel iPhone als Android en biedt toegang tot meer dan 100.000 radiostations. Het aanbod is dan ook zeer divers, met zenders over muziek, nieuws, podcasts en natuurlijk sport.

De app is gratis maar heeft wel reclames. Die stop je door een premium-account te gebruiken. Ook zijn dan live-verslagen van wedstrijden te luisteren. Hij is beschikbaar op iPhone- en Android-toestellen.

tunein, iphone, android, wereld radio dag
Gigantisch aanbod. (Afbeelding: TuneIn Inc)

iHeartRadio is niet alleen voor iPhone

iHeartRadio is een radio-app die gratis beschikbaar is voor iOS en Android-gebruikers. Met iHeartRadio heb je toegang tot meer dan 850 radiostations in de VS en kun je ook podcasts en afspeellijsten beluisteren. Met de app maak je jouw ‘eigen radiostations’ op basis van jouw favoriete artiesten en nummers.

Luister naar de planeet op Wereld Radio Dag met Radio Garden

Ook deze interessante radio-app is beschikbaar voor iOS en Android-gebruikers. Het is absoluut een unieke app, want in plaats van een lijst met radiostations, kun je met Radio Garden interactief door de wereldkaart navigeren en naar live-uitzendingen van radiostations van over de hele wereld luisteren. De app biedt ook de mogelijkheid om radiostations op te slaan als favorieten.

RadioNED nu ook op Android

Dit is een app die iedereen die een voorliefde heeft voor Nederlandse en Vlaamse radio absoluut moet hebben. De app is ontwikkeld door Patrick Koning en was in eerste instantie bedoeld voor Apple TV. Nu is de app dus ook te downloaden voor Apple’s iPhone en Google’s Android. Het aanbod is enorm en bevat heel veel lokale zenders.

radioned, iphone, android, wereld radio dag
Gericht op Nederland en Vlaanderen.

myTuner Radio

myTuner Radio is een gratis radio-app die beschikbaar is voor zowel Apple’s iPhone als Google’s Android. Met de app heb je toegang tot meer dan 50.000 radiostations van over de hele wereld en kun je ook podcasts en afspeellijsten beluisteren. myTuner biedt ook een premium-abonnement waarmee je toegang hebt tot extra functies zoals opnemen en een slaaptimer.

Met deze app kan je dus naar honderdduizenden toffe, interessant en belangrijke radiozenders luisteren. Zo blijf je altijd op de hoogte en ontdek je veel nieuwe muziek. En kan je in sommige apps natuurlijk ook onze awesome podcast Freakin’ Nerds luisteren.

WhatsApp Web tackelt frustratie gebruikers met hoge kwaliteit foto’s

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen