WhatsApp Web tackelt frustratie gebruikers met hoge kwaliteit foto’s

Tech Jeroen Kraak 13 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp gebruiken we allemaal voor het sturen van berichten en foto’s. Toch kan dat laatste regelmatig flink tegenvallen, aangezien het de kwaliteit van afbeeldingen verlaagt. Aan dat probleem komt nu een einde door een update van de WhatsApp Web-versie.

WhatsApp is de dienst om te chatten en bellen met je vrienden en familie. Handig, want héél veel mensen hebben de app en zo gebruik je niet die belminuten waar je soms flink voor moet betalen. Ook kun je makkelijk via je computer communiceren door WhatsApp Web.

Afbeeldingen versturen via WhatsApp Web

WhatsApp-eigenaar Meta werkt continu aan nieuwe functies voor de chat-app. Een van de irritantste zaken die nog niet goed was opgelost, was de kwaliteit van foto’s. Gelukkig komt daar nu een einde aan, want de iPhone-, Android- en de WhatsApp Web-versie krijgen nu een nieuwe update waarbij de problemen verleden tijd moeten zijn, meldt WABetaInfo.

Sommige iPhone- en Android-gebruikers kunnen in een bèta al aan de slag met de nieuwe functie in WhatsApp. Zij kunnen kiezen tussen standaard-kwaliteit en HD-kwaliteit. Beide opties hebben zowel voor- als nadelen. Zo zorgt HD-kwaliteit natuurlijk voor betere foto’s, maar kost het wel meer data. Het ligt er maar net aan wat je liever hebt.

Die fotofunctie is nu ook in ontwikkeling voor WhatsApp Web. Gebruik je dus een bètaversie van de app, dan kun je er binnenkort dus mee spelen. Wanneer dat precies is, is helaas nog onbekend. Je moet dus nog even wachten.

WhatsApp Web, iOS, Android
(Afbeelding: WABetaInfo)

Andere manieren voor het versturen van foto’s

Gelukkig zijn er op dit moment andere methodes om foto’s te sturen in de originele kwaliteit, alleen is dat misschien wat omslachtiger dan WhatsApp (Web). Als je een iPhone hebt, dan is AirDrop de beste optie. Het werkt makkelijk en je verliest geen kwaliteit. Toch is er wel een nadeel: het kan alleen maar van het ene Apple-apparaat naar het andere.

Toch zijn er ook zat opties die je zowel op Android als je iPhone kunt gebruiken. Misschien ligt e-mailen wellicht het meest voor de hand, maar het kan ook via onder andere Bluetooth, Google Foto’s, Dropbox of WeTransfer. Genoeg mogelijkheden totdat je op WhatsApp (Web) moet wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen