Audioberichten WhatsApp razendsnel omgezet in tekst dankzij nieuwe feature

Apps Mark Hofman 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Het team achter de immens populaire chat-app WhatsApp werkt achter de schermen aan een nieuwe functionaliteit voor audioberichten. Hiermee zijn gebruikers in de mogelijkheid om ze te transcriberen, zodat je ze altijd en overal kunt beluisteren, of beter gezegd: lezen.

Audioberichten op WhatsApp zijn ontzettend handig. Lappen tekst zijn binnen een paar seconden uitgesproken en de ontvanger is direct op de hoogte. Enige probleem is echter dat je niet altijd in de gelegenheid bent ze te beluisteren.

WhatsApp tovert audioberichten snel om tot tekst

Het is een probleem wat het team achter WhatsApp, volgens WABetaInfo, nu probeert te tackelen. In de meest recente betaversie van de iOS-app krijgen testers de mogelijkheid om audioberichten snel om te zetten tot tekst. Transcriberen, zoals we dat zo mooi in het Nederlands zeggen.

WhatsApp heeft de functionaliteit, die in september 2021 voor het eerst opdook, overigens nog niet heel uitgebreid gemaakt. Testers komen erachter dat het de nodige beperkingen met zich meebrengt.

Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om audioberichten om te zetten die in een andere taal zijn gesproken dan de ingestelde taal. Woorden worden niet altijd herkend en zodra berichten niet heel duidelijk zijn, loopt de app tegen problemen aan.

WhatsApp heeft, zoals gezegd, de testfunctie op dit moment alleen beschikbaar gesteld voor de betaversie van de iOS-app. Wanneer testers voor de Android-variant aan de beurt komen weten we niet.

WhatsApp, iOS, Apps, iPhone, Audioberichten
Handig! (Afbeelding: WABetaInfo)

Telegram vraagt er geld voor

De functie an sich is op dit gebied niet heel uniek. Telegram biedt hem op dit moment bijvoorbeeld al aan, maar dan wel alleen aan gebruikers die een Premium-abonnement hebben. WhatsApp heeft de intentie om de functie voor elke gebruiker gratis aan te bieden.

WhatsApp is zonder twijfel één van de populairste applicaties voor zowel iOS als Android. Dat heeft er onder andere mee te maken dat het team achter de applicatie achter de schermen hard werkt om het constant te verbeteren.

Eind vorige maand dook bijvoorbeeld deze handige functionaliteit op:

Hoe je met deze WhatsApp-functie berichten sneller vindt op je iPhone

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen