Hoe je met deze WhatsApp-functie berichten sneller vindt op je iPhone

Tech Wesley Akkerman 30 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

WhatsApp domineert de iOS- en Android-markt, maar moet zichzelf wel blijven innoveren. Logisch, want de concurrentie is moordend. Gewapend met nieuwe functionaliteiten moet de applicatie, van moederbedrijf Meta, de eer hoog houden. Soms levert dat een handige toevoeging op, soms is het resultaat niet heel interessant.

Gelukkig zien we dat eerst nu voorbijkomen. WhatsApp rolde onlangs een verse update uit via TestFlight. Dat is het bètaprogramma van Apple, waar iPhone-gebruikers zich kunnen aanmelden voor apps en updates die in bèta zijn. Zo kunnen ze alvast kennismaken met nieuwe applicaties of mogelijkheden voor bestaande apps.

Nieuwe zoekfunctie voor WhatsApp

Zo is er nu een nieuwe zoekfunctie voor WhatsApp op iPhone beschikbaar. Je kunt namelijk naar berichten zoeken op basis van een datum. Als je weet wanneer je dat berichtje verstuurde, of wanneer je dat binnenkreeg, dan kun je hem dus wellicht sneller vinden. Je gaat dan als volgt te werk op je iOS-apparaat.

Eerst moet je er natuurlijk voor zorgen dat je de meest recente versie van de berichtendienst op je smartphone hebt staan. Daarna open je de app en ga je naar het gesprek waar je het bericht wil opzoeken. Tap op de naam van het contactpersoon, zodat je vervolgens op diegene zijn profiel terechtkomt.

WhatsApp
Beetje rare plek om je telefoon te houden, mevrouw! (Afbeelding: Rachit Tank)

Berichten op basis van datum zoeken

Onder de profielfoto van de contactpersoon staat nu een zoekknop, in de vorm van een vergrootglas. Nu kun je een woord intikken, maar je kunt ook op het agenda-icoon rechts tappen. Staat dat er niet? Dan heb je niet de juiste versie van WhatsApp op je smartphone staan en moet je misschien nog op een update wachten.

Staat dat icoon er wel? Dan kun je de maand en het jaar selecteren om je zoekopdracht te versmallen. Zo kun je binnen no-time bijvoorbeeld de leukste verjaardagswensen verzamelen die je binnenkreeg via de app. Maar je weet er vast wel raad mee wanneer de optie voor iedereen beschikbaar is.

3 Google Pixel-features die we graag terugzien op de iPhone 15

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen