Chrome krijgt een boost dankzij Googles verbeterde picture-in-picture

Apps Wesley Akkerman 10 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Google heeft een nieuw bètaversie uitgebracht voor Chrome, waar je een handige functie mee kunt testen. Met de nieuwe optie wordt de picture-in-picture-modus net even wat handiger dan voorheen. Want die modus kan ook meer dan alleen een simpele video ondersteunen in de toekomst.

Juist, nu gebruik je een picture-in-picture-modus vaak alleen voor het weergeven van video’s. Ook echt extreem handig, dat ontkennen we niet. Maar je kunt meer uit die functie halen. Dat moet Google ook gedacht hebben, waardoor we nu dus aankomen bij de meest recente bèta van de populaire Google Chrome-browser.

Bèta-update Google Chrome beschikbaar

De vernieuwde modus in Google Chrome kan in de toekomst allerlei HTML-content weergeven, zo lijkt het nu. Het bedrijf noemt dit Document Picture-in-Picture. De voorbeelden die Google zelf geeft, zijn vooralsnog iteraties op een videospeler. Maar je hoeft niet heel veel fantasie te hebben om je voor te kunnen stellen wat mogelijk is.

Zo zou het handig kunnen zijn om een notitieblok of takenlijstje te gebruiken in die modus. Dan hoef je geen apart programma te gebruiken of aantekeningen te maken in een conceptmail. Maar je geeft er ook een afspeellijst van je favoriete muziek in weer, als je dat een prettig idee vindt.

Google Chrome
Surfen op Google Chrome! (Afbeelding: Unsplash)

Hoe zit het dan met andere browsers?

Wanneer de functie zou aanslaan en veel sites er ineens gebruik van maken, hoe zit het dan straks met andere browsers? Nou, een browser als Microsoft Edge draait op dezelfde Chromium-basis als Google Chrome, dus dat zit wel snor. Maar andere browsermakers zouden dan zelf de ondersteuning moeten inbouwen.

Maar goed, laten we nog niet te ver vooruit lopen op deze situatie. Laten we eerst eens zien wat Google ervan maakt en wat websitemakers met Chrome doen, en dan zien we vanzelf wat het oplevert. Laten we hopen dat advertentieplatformen de optie niet gaan misbruiken om ons nog meer reclame voor te schotelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Google

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen